Russell 2000: Με ημερομηνία λήξης! (ημερήσιο διάγραμμα)

Ακολουθώντας την θεωρία μέχρις στιγμής, αν και η προσοχή μας πλέον πρέπει να στραφεί αλλού.

Russell 2000: Με ημερομηνία λήξης! (ημερήσιο διάγραμμα)
Με το σχόλιο της 18/7 αναγνωρίσαμε ένα πολλά υποσχόμενο στήσιμο εκτέλεσης συναλλαγής για έναρξη αγοραστικής θέσης και με το αυτό της 19/7, εντοπίσαμε το σήμα εκτέλεσης της συναλλαγής μέσω σχηματισμού κεριών ανοδικής αντιστροφής.

Έπειτα από τρεις συνεδριάσεις και με το συμβόλαιο του Russell 2000 (mini continuous contract) να κινείται βάση θεωρίας, ήρθε η ώρα να εστιάσουμε αλλού την προσοχή μας. Τα σήματα που δίδονται από την ολοκλήρωση των σχηματισμών κεριών είναι βραχυπρόθεσμα και διαρκούν για 3 με 4 περιόδους στον επενδυτικό ορίζοντα του ενδιαφέροντός μας. Από κει και έπειτα το ενδιαφέρον μας πρέπει να στραφεί στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κίνησης και στο κατά πόσο έχει προοπτικές συνέχισης ή όχι.

Όσον αφορά το συμβόλαιο του Russell 2000, μπορεί τα ημερήσια κεριά να είναι ανοδικά, ο συνδυασμός όμως του μειούμενου όγκου με τις μεγάλες άνω σκιές κάθε φορά μαρτυρά αδυναμία. Όπως αναμέναμε (βλέπε αρχικά σχόλια), οι ΕΜΑ των 22 και 52 περιόδων λειτουργούν ως αντίσταση, ενώ ισχυρές πωλητικές πιέσεις θα εμφανιστούν στις 1171.30 μονάδες, αν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση.

Στον αντίποδα, χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος θα οδηγήσει το συμβόλαιο στην ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 1123.80 μονάδων, όπου θα επαναδοκιμαστεί το τοπικό χαμηλό της 4/6, το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα χαμηλά του 5/2014 έως τα υψηλά του 7/2014 και το τοπικό χαμηλό με τον σχηματισμό κεριών ανοδικής αντιστροφής Bullish Engulfing, της 18/7.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video