ΧΑ: Αναμονή για σήμα από τα ομόλογα

Κρίσιμη η διάσπαση των 765 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με τους χαμηλούς τζίρους να αποτελούν πρόσθετο εμπόδιο. Ποια blue chips κινούνται πάνω από τον μέσο όρο 30 ημερών.

ΧΑ: Αναμονή για σήμα από τα ομόλογα

Χωρίς σημαντικές αλλαγές και με τις καθαρές αξίες συναλλαγών να παραμένουν χαμηλές, η ψυχολογία στην αγορά δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά και δεν αντανακλά τη βελτίωση στην αγορά των ομολόγων. Το επταετές ομόλογο κινείται σε επίπεδα παραπλήσια της αρχικής του έκδοσης, ενώ το άκρως θετικό νέο από την έκδοση του ΟΤΕ με κουπόνι στο 2,375% περιμένει να αποτυπωθεί στην αγορά. Η αγορά συνεχίζει τη διαδικασία ανάλωσης χρόνου με μεγάλες διακυμάνσεις, ειδικά στα auctions κλεισίματος.

Το θετικό σενάριο μπορεί να διατηρηθεί, αν οι αγοραστές καταφέρουν να διασπάσουν την περιοχή των 765 μονάδων αρχικά και να τη διατηρήσουν ως στήριξη σε κάθε πιθανό pullback. Μέχρι τώρα, η ανοδική κίνηση δεν έχει κατορθώσει να υπερβεί ούτε τις 760 μονάδες και με τόσο χαμηλές αξίες συναλλαγών, δύσκολα θα μπορέσει να κινηθεί υψηλότερα.

Η εικόνα βελτιώνεται αρκετά με κίνηση πάνω από τις 785-792 μονάδες, που ήταν και το τοπικό υψηλό μετά τη συμφωνία του Eurogroup. Σε αυτά τα επίπεδα συγκλίνουν και ο απλός κινητός μέσος όρος των 200 ημερών, αλλά και των 55 ημερών. Στον αντίποδα, η στήριξη διατηρείται στις 735 μονάδες και παρακάτω στις 700 μονάδες, που είναι τα χαμηλά δωδεκαμήνου τον Νοέμβριο του 2017.

Η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη

Η αγορά έχει βρει σύμμαχο τη μετοχή της Coca Cola HBC, η οποία ανήλθε για τρίτη φορά στα 30,80 ευρώ, έχοντας ωστόσο δώσει και μέρισμα 0,54 ευρώ ανά μετοχή. Σε σχέση με τον απλό μέσο όρο των 30 ημερών από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, πλην της Coca Cola HBC, πάνω από αυτό το τεχνικό όριο βρίσκονται μόνο οι τίτλοι των Alpha Bank, Lamda Development, Σαράντης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο ΟΛΠ και ο ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα απέχουν σημαντικά ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Aegean Airlines, Fourlis,

Για τον δείκτη των τραπεζών, η κίνηση άλλη μια φορά απέτυχε να ξεπεράσει τον σκόπελο στις 910-920 μονάδες, που είναι επίσης ο απλός μέσος όρος των 55 ημερών. Η τροχιά, για να αλλάξει σε ανοδική, απαιτεί διάσπαση των 930 μονάδων. Στον αντίποδα, η στήριξη είναι στις 810 μονάδες και στις 780 μονάδες. Παρά τις χαμηλές αξίες συναλλαγών, τα πακέτα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις.

Για την Alpha Βank, στο ανοδικό σενάριο το ζητούμενο παραμένει η διάσπαση των 2 ευρώ, ενώ οι στηρίξεις παραμένουν στο 1,85 ευρώ και στο 1,78 ευρώ.

Στην ΕΤΕ, ζητούμενο παραμένει η διάσπαση του επιπέδου του 0,27 ευρώ, με την αντίσταση στο 0,30 ευρώ να κρίνει την πορεία. Στήριξη διατηρείται στο 0,252 ευρώ.

Στη Eurobank, η ζώνη στήριξης στα 0,78-0,83 ευρώ είναι ισχυρή, με το 1 ευρώ να είναι η βασική αντίσταση-στόχος στην ανοδική κίνηση.

Η Τράπεζα Πειραιώς παραμένει κάτω από τη ζώνη των 3 ευρώ και η στήριξη είναι στην περιοχή των 2,67 ευρώ, ενώ υψηλότερα από τα 3,20 ευρώ η τροχιά γίνεται θετική.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video