Τεχνική ανάλυση του FT 25

Oι στηρίξεις και οι αντιστάσεις του δείκτη υψηλής κεφαλαιαοποίησης.

Τεχνική ανάλυση του FT 25

Με προσέγγιση στις 810 μονάδες και εν συνεχεία ανοδική πορεία ως τα επίπεδα των 830 μονάδων κύλησε η εβδομάδα για τον Γενικό Δείκτη, με το ενδιαφέρον να είναι μειωμένο όπως διαφαίνεται από τις αξίες των συναλλαγών.

Στις τραπεζικές μετοχές έχουν εκ νέου δημιουργηθεί ζευγάρια, με τις ΕΤΕ, Eurobank να έχουν καλύτερη συμπεριφορά και Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς να υποαποδίδουν. Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 0,88% αλλά ο δείκτης των τραπεζών διαμορφώθηκε στο +2,6%, με τις μετοχές των ΕΤΕ, Eurobank και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να υπεραποδίδουν και τις ΕΧΑΕ και Αττικής να υποαποδίδουν.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, η απόφαση εξόδου στις αγορές διαμόρφωσε το βραχυπρόθεσμο κλίμα, με τη διόρθωση να είναι άκρως φυσιολογική έως τα επίπεδα των 800/810 μονάδων.

Η επόμενη τεχνική αντίσταση οριοθετείται από τη ζώνη τιμών των 857-862 μονάδων και παραμένει δύσκολη περιοχή, με ενδιάμεση τις 835 μονάδες. Ο απώτερος τεχνικός στόχος διατηρείται στις 945 μονάδες, με ενδιάμεσα επίπεδα τις 885 μονάδες. Χαμηλότερα, η στήριξη των 810/820 μονάδων είναι η πρώτη ζώνη άμυνας που θα πρέπει να αναχαιτίσει τους πωλητές, διαφορετικά το επόμενο επίπεδο στήριξης με ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα είναι οι 780 μονάδες. Η τρέχουσα ανοδική κίνηση ακυρώνεται με διάσπαση των 780 μονάδων.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης βρίσκεται ανάμεσα στην κομβική περιοχή των 2.150-2.230 μονάδων, η διάσπαση της οποίας θα αυξήσει σημαντικά την ανοδική κίνηση της αγοράς προς τις 2.250 μονάδες.

Καθαρά βραχυπρόθεσμα, η στήριξη είναι στις 2.100/2.135 μονάδες, περιοχή που τεσταρίστηκε αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα. Παρακάτω είναι οι 1.950 μονάδες, οι οποίες αποτελούν πιο σημαντική περιοχή.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video