ΧΑ: Καταλύτης για τη συνέχεια το ομόλογο

Η επιτυχία ή μη της εξόδου στις αγορές κρίνει εν πολλοίς τη βραχυπρόθεσμη τάση.

ΧΑ: Καταλύτης για τη συνέχεια το ομόλογο

Οριακές οι μεταβολές του Γενικού Δείκτη για την εβδομάδα, με το ενδιαφέρον να παραμένει στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα της επιστροφής στην αγορά των ομολόγων. Οι τραπεζικές μετοχές, με εξαίρεση την Τράπεζα Πειραιώς, σημείωσαν μικρή πτώση, ωστόσο ο ανοδικός βηματισμός μπορεί να αποκτήσει και περαιτέρω ορμή στις επόμενες συνεδριάσεις, αν η έξοδος επιτευχθεί, διαφορετικά ο βηματισμός θα αλλάξει ρότα.

Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 0,12% αλλά ο δείκτης των τραπεζών διαμορφώθηκε στο -1,02%, με τις μετοχές των Eurobank και Αττικής να υποαποδίδουν και τη ΔΕΗ, την ΕΧΑΕ και τον ΟΛΠ να υπεραποδίδουν.

Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, η απόφαση εξόδου ή μη στις αγορές τις επόμενες μέρες θα διαμορφώσει το βραχυπρόθεσμο κλίμα. Αν τελικά η χώρα δεν προβεί στην έκδοση ομολόγου τον Ιούλιο, είναι πολύ πιθανό η αγορά να αντιδράσει αρνητικά, ενώ στο νέο της εξόδου, μετά τη χρονική καθυστέρηση που έλαβε χώρα, το πιο πιθανό είναι πλέον μια μικρή μόνο άνοδος των τιμών, ειδικά των τραπεζών, πριν τη φυσιολογική διόρθωση.

Παρά το κλείσιμο πάνω από τις 850 μονάδες, η επόμενη τεχνική αντίσταση που οριοθετείται από τη ζώνη τιμών των 857-862 μονάδων παραμένει δύσκολη περιοχή.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video