XΑ: Καταλύτης η Moody΄s

Εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τάση το Χρηματιστήριο. Στήριγμα από ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Coca Cola. Καταλύτης για την πορεία της αγοράς η ετυμηγορία της Moody's.

XΑ: Καταλύτης η Moody΄s

Απότομη προσγείωση ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ για τις τραπεζικές μετοχές, παρά τον ανοδικό βηματισμό που διατηρείται σε αρκετά blue chips της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο στόχαστρο των πωλητών στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, με τις προοπτικές τους να είναι στενά συνδεδεμένες βραχυπρόθεσμα και με τις αποφάσεις (αναμένονται απόψε) του οίκου Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα σε επίπεδο χώρας. Η Moody’s τοποθετεί τη χώρα τρεις βαθμίδες χαμηλότερα από τον οίκο Standard & Poor’s.

Από την άλλη πλευρά, οι τίτλοι του ΟΤΕ, της Μυτιληναίος, της Motor Oil αλλά και της Coca Cola HBC συνεχίζουν ανοδικά, κρατώντας και τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη με ευκολία πάνω από τις 800 μονάδες.

Η αγορά, μετά τη διορθωτική της κίνηση μέχρι τη στήριξη στις 750 μονάδες στα τέλη του Μαΐου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανοδική τάση, με το βλέμμα των αγοραστών να έχει εστιάσει στη δύσκολη ζώνη των 845-850 μονάδων. Χαμηλότερα, η στήριξη των 750 μονάδων είναι η ζώνη άμυνας που θα πρέπει να αναχαιτίσει σε κάθε περίπτωση τους πωλητές.

Για τον τραπεζικό κλάδο, η πολύ βραχυπρόθεσμη στήριξη στα επίπεδα των 1.025/1.035 μονάδων δεν κράτησε τους πωλητές, αλλά παρακάτω βρίσκεται η πολύ ισχυρή πλέον περιοχή των 915 μονάδων, με ενδιάμεση τις 950 μονάδες, που θα πρέπει να βάλει... τελεία στους πωλητές. 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video