Τεχνική ανάλυση για το US-Dollar-Index

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του δολαρίου.

Εάν κάποιος επιθυμεί να κατανοήσει την κίνηση του δολαρίου, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στον Index Dollar, ένα καλάθι από νομίσματα των πιο σημαντικών εκβιομηχανισμένων χωρών. Θα πρέπει να γνωρίζει οτι εάν αυτός ο δείκτης ανεβαίνει, τότε το Ευρώ πέφτει. Στο διάγραμμα μπορούμε να δούμε οτι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ζώνης πολλαπλών αντιστάσεων και τώρα προσπαθεί να εισέλθει σε αυτήν.

Επιπλέον έχουμε την πράσινη γραμμή παράλληλη προς την ανοδική τάση η οποία βρίσκεται στις 104 μονάδες που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη πτώση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δούμε μια διάσπαση της ζώνης των αντιστάσεων. Τα υψηλά του 1997 και 1998 είναι οι θεμέλιοι λίθοι για να χτίσουμε την ζώνη αντιστάσεων που βλέπετε με κίτρινο χρώμα.

Έχοντας υπόψιν οτι το γενικότερο συναίσθημα στην αγορά είναι ανοδικό, θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος του μήνα για να δούμε εάν θα υπάρξει κλείσιμο πάνω από την κόκκινη άνω γραμμή κι έτσι να δοκιμάσει ξανά το άνω μέρος του ανοδικού καναλιού το οποίο και θα σήμαινε οτι θα αποφεύγαμε μια παρατεταμένη διόρθωση.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video