Ειδική ανάλυση για EUR/USD

Οι επενδυτές που είναι short στο ζεύγος δεν πρέπει να επαναπαύονται.

Η κατάσταση στο EUR/USD έχει πλέον αλλάξει άρδην. Την Τετάρτη είδαμε ένα καινούριο χαμηλό ενώ βρίσκεται στην στήριξη του Δεκεμβρίου 2015.

Το ευρώ λοιπόν, και λόγω εποχικού χαμηλού από την 17η Νοεμβρίου, θα μπορούσε να αρχίσει να σημειώνει μια άνοδο απο εδώ και μέχρι τέλος του έτους. Αμφότερες οι γραμμές εποχικότητας δείχνουν προς υψηλότερα επίπεδα, αν και εάν χάσουμε την στήριξη αυτή του περασμένου έτους, αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Θα μπορούσε να είναι το τέλος μιας ευρείας πλάγιας τάσης των τελευταίων 3 ετών με αποτέλεσμα την κίνηση προς την απόλυτη ισοτιμία.

Στο επόμενο γράφημα μπορούμε να δούμε την εικόνα του συναλλαγματικού ζεύγους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Κατ’ εμάς, η πράσινη γραμμή είναι σημαντική έτσι ώστε να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε σε όρους πλάγιας κίνησης. Βλέπουμε στο επόμενο διάγραμμα οτι η τρέχουσα τάση ξεκίνησε το 1999 και παρατηρούμε κάποιες ζώνες στήριξης στο 1.0313 και στο 1.0488. Η δημιουργία ορμής θα μας οδηγούσε στον στόχο των 0.82.

Αλλά οι επενδυτές που είναι short στο ζεύγος, δεν θα πρέπει να επαναπαύονται - τα stop loss θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Η εποχικότητα δείχνει προς τα πάνω ενώ οι στηρίξεις είναι προς το παρόν άθικτες οπότε το να δούμε μια ανοδική αντίδραση θα ήταν πολύ φυσιολογικό. Το ίδιο έχει ήδη συμβεί με το πετρέλαιο, οι επενδυτές υποτίμησαν την στήριξη στα χαμηλά και η αντίδραση ήρθε σύντομα και με δυναμική. Οπότε πότε θα ξέρουμε οτι η διορθωτική κίνηση στο EUR/USD έχει τελειώσει?

Για τούτο θα στραφούμε στο προηγούμενο διάγραμμα. Έχουμε 12 πτωτικά κουτιά, το οποίο αντιστοιχεί σε μια συνήθη διάρκεια μιας διορθωτικής κίνησης. Το κοινό νόμισμα, λοιπόν, θα έπρεπε να αντιδράσει μέχρι το 1.0703 και να “χωνέψει” αυτην τη αντίδραση.

Εν τούτοις, εάν δούμε 2 ή 3 ακόμα πτωτικά κουτιά, η διορθωτική κίνηση θα συνεχίσει περαιτέρω.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video