Ειδική ανάλυση για τον Χρυσό

Σε κίνδυνο τα επίπεδα των 1.216 δολαρίων για το πολύτιμο μέταλλο.

Ειδική ανάλυση για τον Χρυσό

Σε προηγούμενες αναρτήσεις αναφέραμε σχετικά με τον χρυσό και παρά τις διορθώσεις δεν είχε αλλάξει τίποτα δεδομένης της ανοδικής τάσης που παρέμενε άθικτη. Εν τούτοις, είχαμε επίσης σημειώσει οτι χρειαζόταν μια διάσπαση των 1,306 USD/oz για να ενισχυθεί η ανοδική τάση. Εκεί βρισκόταν επίσης ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος οπότε ήταν σημαντικό επίπεδο.

Είδαμε έναν αγώνα για να κρατηθεί το επίπεδο αυτό και όπως βλέπετε η απόπειρα διάσπασης απέτυχε. Το κίτρινο μέταλλο έψαξε γρήγορα την στήριξη της ανοδικής τάσης, η οποία χάθηκε και πέσαμε μέχρι την επόμενη στήριξη στα 1.208 δολάρια/ουγγιά η οποία κράτησε πολύ καλά.


Η ερώτηση είναι τι μπορεί να περιμένει κανείς απο το πολύτιμο μέταλλο. Έχουμε μια κορυφή για την 1η Δεκεμβρίου δεδομένης της εποχικότητας, όπως επίσης παρατηρούμε οτι δεν αναμένονται δυνατές τάσεις άλλα μάλλον μια αγορά σε πλάγια κίνηση. Ως εκ τούτου, στο επόμενο γράφημα μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα. Βρίσκεται ενώπιον της κύριας στήριξης του μέσου όρου σε πολύ μακροπρόθεσμο επίπεδο αν και βλέπουμε τον δείκτη τάσης σε κατάσταση πώλησης.

Σε αυτά τα επίπεδα δεν θα πρέπει να σημειώσει περαιτέρω απώλειες, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα καταλήγαμε στην κάτω στήριξη των 1180 δολαρίων ανα ουγγιά. Ήδη έχουμε αναφέρει οτι θα μπορούσαμε να δούμε μια αντίδραση μέχρι τα 1.275 δολάρια ανά ουγγιά. Οπότε αυτό θα είναι και το επίπεδο στο οποίο θα ξεκινούσαμε και πάλι τις αγορές μας. Προς το παρόν βρισκόμαστε σ ένα κρίσιμο σημείο.

Απο εδώ και πέρα θα πρέπει να δούμε πως θα ανέβει γιατί σε αντίθετη περίπτωση το επίπεδο των 1.208 δολαρίων ανα ουγγιά διατρέχει κίνδυνο

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video