Ορατή η... κατηφόρα για τον DAX

O DAX εν αμφιβόλω με προσοχή στον ΚΜΟ 200

Στο πρώτο διάγραμμα βλέπουμε τον γερμανικό δείκτη με τις ημερομηνίες λήξης και το εύρος των ουδέτερων λήξεων μεταξύ της ζώνης των 10,000 μονάδων και κάτω, καθώς και την αντίσταση (με κόκκινο) στις 10,500 μονάδες.





Εδώ παρατηρούμε για μια ακόμα φορά οτι αυτός ο τύπος γραφήματος αποδεικνύεται πολύ χρήσιμος αναφορικά στην αναγνώριση σημείων ή περιοχών που θα σηματοδοτούσαν μια αλλαγή στην τάση ή ενδυνάμωση της ίδιας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα καινούριο υψηλό και με αυτό θα έπρεπε να είχαμε δει την ζώνη των 11,000 μονάδων, αλλά καθώς βρισκόμασταν σε ζώνη αντιστάσεων, χάθηκαν εκείνα τα επίπεδα και πέφτοντας κάτω απο τις 10,500 μονάδες έχει ανοίξει ο δρόμος για τις 10,000.

Σύμφωνα με το γράφημα που δείχνει τις θέσεις των κατόχων δικαιωμάτων προαίρεσης (options), μπορεί το πολύ προς το παρόν, να πέσει μέχρι τις 10,000 - 10,083 μονάδες εάν δεν κρατήσει η στήριξη που βλέπουμε στο άλλο διάγραμμα στις 10,345 μονάδες.





Εκεί υπάρχει προς το παρόν ο ΚΜΟ 200 ο οποίος δείχνει μια αλλόκοτη συμπεριφορά, δεδομένου οτι λόγω των ανοδικών συνεδριάσεων από τον Ιούνιο θα σκεφτόταν κανείς οτι ο ΚΜΟ θα είχε πάρει μια θετική κλίση το οποίο όμως δεν συνέβη.
Εαν αυτό το σενάριο δεν είναι το σωστό, τότε θα περιμέναμε ένα μερικό κλείσιμο του πτωτικού ανοίγματος της Δευτέρας με μέγιστα γύρω στις 10,500 μονάδες.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video