Δεν αποκλείονται τα νέα υψηλά για τον S&P

Βρίσκεται μεν σε διόρθωση αλλά μια δοκιμή των υψηλών δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τι δείχνουν οι δείκτες Sentiment?

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 2086; 2097,50; 2116

Τρέχουσες στηρίξεις: 2009; 2045-50; 2080

 

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ είχε αλλαγή της τάσης, ωστόσο η άνοδος ήταν μόνο έως την κόκκινη ζώνη αντίστασης μεταξύ των 2080 και 2086 μονάδων. Έτσι δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για πυθμένα ή πλάγια κίνηση.



Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε διάφορους δείκτες Sentiment. Αυτοί έχουν γυρίσει εν μέρει προς τα κάτω. Στο δεύτερο διάγραμμα βλέπετε τον δείκτη Κλίμα-μετοχών του Ralf Görke, ο οποίος περιλαμβάνει διάφορους δείκτες των ΗΠΑ. Αυτός ο δείκτης γλίστρησε για δεύτερη φορά κάτω από την μπλε γραμμή σήματος και δείχνει μια διόρθωση παρόλο που ο δείκτης είναι πάνω την οριζόντια γραμμή. Αυτό μπορεί να στηρίξει την διαπραγμάτευση σε υψηλά επίπεδα, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε πτωτική τάση.



Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα προκύπτει και στους δείκτες Advance-Decline στο τρίτο διάγραμμα. Η γραμμή S&P στην μέση έχει γυρίσει προς τα κάτω και δείχνει σε σήμα πώλησης, ενώ η γραμμή της συνολικής αγοράς των 4.000 μετοχών στο κάτω μέρος εξακολουθεί να απέχει πολύ από ένα σήμα. Και εδώ έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα: πλάγια κίνηση, ενδεχομένως πτωτικά αλλά και πιθανή άνοδος.



Ο τρίτος δείκτης Sentiment αφορά στον Bull(18)-Indikator. Αυτός έχει πλάγια κίνηση που σημαίνει ότι όλο και περισσότερες μετοχές του S&P 500 έχουν ουδέτερο ΚΜΟ 18 ημερών, ο οποίος δεν  θέλει να αυξηθεί.

Ποιο μπορεί να είναι το συμπέρασμα? Ο αμερικανικός δείκτης βρίσκεται σε διόρθωση, η οποία μπορεί να συνεχίσει, αλλά και η εκ νέου δοκιμή των υψηλών δεν μπορεί να αποκλειστεί. Το αδύναμο δολάριο βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Το τι θα προκύψει, θα φανεί το αργότερο την Παρασκευή. Ο δρόμος ανοίγει μόνο πάνω από τις 2116 μονάδες.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video