Τεχνική ανάλυση για το αυστραλιανό δολάριο

Κοντά στον στόχο που είχαμε θέσει. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση? θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του?

Την τελευταία φορά είχαμε πει για άνοδο έως τα 0,82 δολάρια. Μέχρι στιγμής όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Το AUDUSD έκανε χθες καινούργιο υψηλό.



 

Το διάγραμμα δείχνει την εποχιακή κυκλικότητα σύμφωνα με την οποία η αλλαγή της τάσης είναι να έρθει μετά τις 28 Απριλίου. Ο στόχος: η αντίσταση στα 0,80! Ο στόχος που είχαμε δώσει πρέπει να προσαρμοστεί σε δυο μονάδες υψηλότερα.

 



 

Δώστε προσοχή στη περιοχή των 0,7763!

Στο διάγραμμα με τον δείκτη Envelope βλέπετε την διασταύρωση αντιστάσεων η οποία πρέπει να διασπαστεί. Πρώτον είναι ο στόχος σύμφωνα με την καθοδική σφήνα και δεύτερον η οριζόντια αντίσταση. Πρέπει να περάσει τις αντιστάσεις για να φθάσει τον στόχο στα 0,8047 στην κάτω μπλε ζώνη του δείκτη Envelope. Αυτό θα ταίριαζε πολύ καλά με τον στόχο και από το πρώτο διάγραμμα.



 

Το τρίτο διάγραμμα δείχνει το αυστραλιανό νόμισμα και τον χρυσό. Βλέπει κανείς μια υπάρχουσα συσχέτιση. Παρουσιάζουμε αυτό το διάγραμμα μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Εάν ο χρυσός πέσει τότε η ανάλυση είναι λάθος.

 



 

Στο τέταρτο διάγραμμα βλέπετε την μακροπρόθεσμη πορεία του αυστραλιανού δολαρίου. Εδώ θα δείτε την σημαντική αντίσταση στα 0,8005. Το 2004 και 2005 είχαμε τα υψηλά σε αυτή την οριζόντια αντίσταση.

Έτσι έχουμε από διαφορετικά διαγράμματα την ένδειξη για τιμές μεταξύ 0,80-0,8050. Τέλος, θα πρέπει να δούμε εάν τα δεδομένα COT αφήνουν επίσης περιθώριο για το παράγωγο του νομίσματος. Για αυτό θα ρίξουμε μια ματιά στο τελευταίο διάγραμμα του AUDUSD.



Στο κάτω μέρος του διαγράμματος βλέπετε τις τοποθετήσεις διαφόρων επενδυτικών ομάδων. Όπως πάντα η κόκκινη περιοχή έχει την σημασία της. Προσθέσαμε και μια μαύρη γραμμή. Η τελευταία κόκκινη μπάρα έχει ακόμα περιθώριο έως την μαύρη γραμμή. Μόνο τότε θα πρέπει να περιμένετε ένα υψηλό όπως στο έτος 2014. Η κίνηση μπορεί σύμφωνα με τα δεδομένα COT να συνεχίσει προς τα πάνω. Οι τιμές-στόχοι είναι γνωστοί. Εκεί θα πρέπει το αργότερο να κλειστούν οι θέσεις ή να μπει ένα σφιχτό Stop.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video