Bullish οι δείκτες για τον S&P 500

Είδαμε το υψηλό? Τι δείχνουν οι δείκτες Advance-Decline και Bull(18)

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 2080; 2097

Τρέχουσες στηρίξεις: 2009; 2055; 2073

 

Το παράγωγο είναι 12,75 μονάδες κάτω. Ο λόγος είναι η έλλειψη συμφωνίας για το μέλλον των τιμών του πετρελαίου στην Ντόχα. Το αργό πετρέλαιο χάνει σήμερα το πρωί σχεδόν 2,00 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι. Ας ρίξουμε μια ματιά στον S&P 500.



Στο πρώτο διάγραμμα φαίνεται ότι στέκεται σε μια διασταύρωση αντιστάσεων. Εάν ακολουθήσει το παράγωγο, τότε θα μπορούσε να οδηγηθεί προς τις 2064 μονάδες. Από εκεί διέρχονται και οι ΚΜΟ 9 και 18 ημερών. Και οι χρησιμεύουν ως αντίσταση σε πραγματικό χρόνο. Αν κρατήσουν, αυτό θα φανεί στα μέσα της εβδομάδος.

Είχαμε επισημάνει ότι η ημερομηνία λήξης συνήθως συνδέεται με υψηλά ή χαμηλά σημεία. Η καθοδική διάσπαση των ΚΜΟ θα δείξει ότι η τελευταία ημερομηνία λήξης ήταν ένα υψηλό σημείο.

Ωστόσο, ο μεσοπρόθεσμος δείκτης Sentiment είναι bullish.



Στο δεύτερο διάγραμμα βλέπετε τον δείκτη Advance-Decline-Linie, στην μέση για τις μετοχές του S & P και κάτω για 4000 μετοχές της Wall Street. Και οι δυο έχουν δώσει πριν μια εβδομάδα σήμα πώλησης το οποίο αντιστράφηκε τις τελευταίες ημέρες. Οι δείκτες έχουν πλέον σχηματίσει νέο υψηλό. Συνήθως ακολουθούν τον δείκτη. Οι επόμενες τρεις μέρες εάν υπάρξει αλλαγή της τάσης προς τα κάτω.

Ο δείκτης Bull(18)-Indikator στο τρίτο διάγραμμα είναι υπέρ της αλλαγής της τάσης προς τα κάτω.



Πριν από λίγο καιρό είχε διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ 200 ημερών και έδειξε μια υπεραγορασμένη κατάσταση και γύρισε προς τα κάτω. Ο δείκτης μετράει πόσες μετοχές έχουν διασπάσει ανοδικά τον ΚΜΟ 18 ημερών άνω του 0,10 τοις εκατό ανά ημέρα. Πέφτει ο δείκτης κάτω από την άνω κόκκινη γραμμή τότε προκύπτει μια αρνητική απόκλιση και θα πρέπει να λογαριάζουμε με ένα σημείο αλλαγής της τάσης μέχρι να γυρίσει ξανά προς τα πάνω.

Στην τελευταία μας ανάλυση για το αργό πετρέλαιο είχαμε επισημάνει το σημαντικό επίπεδο των 42 δολαρίων. Δεν κατάφερε να περάσει αυτή την αντίσταση. Οπότε είχαμε ένα υψηλό. Κατά συνέπεια αναμένουμε περαιτέρω απώλειες, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές μετοχών.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video