Παρέα με τους... ταύρους το αργό πετρέλαιο

Ψευδή διάσπαση της καθοδικής τάσης? Τι δείχνει η εποχιακή κυκλικότητα.

Σήμερα θα ρίξουμε και πάλι μια ματιά στο μαύρο χρυσό, γιατί εδώ φαίνεται ότι οι ταύροι έχουν το σκήπτρο στα χέρια τους.



Όπως βλέπετε στο διάγραμμα με την εποχιακή κυκλικότητα, διασπάστηκε η μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση, η οποία και επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα με το Pullback και την επακόλουθη άνοδο. Σύμφωνα με την εποχιακή κυκλικότητα μπορεί να συνεχίσει να ανεβαίνει έως τις 16 Ιουνίου.

Προς στιγμήν στέκεται στο υψηλό πριν δυο εβδομάδες στα 42,05$, όπου υπήρξε αποκόμιση κερδών. Αναρωτιέται κανείς γιατί υπήρξαν πωλήσεις σε αυτό το επίπεδο – ας ρίξουμε μια ματιά στο πολύ μακροπρόθεσμο διάγραμμα από το 1986.



Το είχαμε δείξει και στις προηγούμενες 3-4 αναλύσεις. Μια αλλαγή της τάσης θα ξεκινήσει μόνο με την διάσπαση της αντίστασης από το έτος 1990/91 στα 42,19$, και μάλιστα σε μηνιαία βάση. Θα πρέπει δηλαδή τις επόμενες δυο εβδομάδες, το κλείσιμο να είναι πάνω από αυτό το σημείο.

Σημαντικό είναι επίσης ότι οι εμπορικοί συμμετέχοντες παραμένουν στην πλευρά των Short, όπως φαίνεται στο τρίτο διάγραμμα.


Την τελευταία φορά το 2015 υπήρξε μια εκτεταμένη πλάγια κίνηση στα υψηλά επίπεδα, καθώς οι εμπορικοί συμμετέχοντες αύξησαν τις κόκκινες μπάρες στην αρνητική κλίμακα, όπως φαίνεται στο διάγραμμα στις κίτρινες μαρκαρισμένες περιοχές. Ωστόσο,  ο μαύρος χρυσός είναι η πρώτη φορά που στέκεται πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Από ότι φαίνεται υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις και μόνο τέλους του μήνα θα ξέρουμε πως θα εξελιχθεί.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια ψευδή διάσπαση αλλά ούτε και την συνέχιση της τάσης.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video