Πιθανή η αναστροφή της τάσης για το χρυσό

Τι αποκαλύπτουν η εποχιακή κυκλικότητα και οι υπόλοιποι τεχνικοί δείκτες για το πολύτιμο μέταλλο.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στον χρυσό, διότι τις τελευταίες εβδομάδες ‘γεννήθηκαν’ πολλοί ειδικοί στον χρυσό. Οι οποίοι σέρνονται έξω από τις τρύπες τους και ξαφνικά προκύπτουν η μια μετά την άλλη σύσταση για τον χρυσό. Το μόνο που μπορούμε να πούμε: Προσοχή!.



Κοιτάξτε το πρώτο διάγραμμα με τα συμβόλαια του χρυσού. Τα στοιχεία COT δείχνουν με κόκκινο τους εμπορικούς συμμετέχοντες στην αγορά. Αυτοί είναι το ίδιο Short όπως ήταν την προηγούμενη φορά τον Φεβρουάριο και Νοέμβριο του 2015. Χθες, ο χρυσός δοκίμασε την σημαντική γραμμή στήριξης. Εάν χαθεί, τότε πολύ γρήγορα θα δούμε τιμές κάτω από τα 1200$.



Η εποχιακή κυκλικότητα δείχνει υψηλό στις 23 Φεβρουαρίου, όπως φαίνεται στο δεύτερο διάγραμμα. Η άνω καφέ γραμμή ήταν και ο στόχος στην προηγούμενη ανάλυση μας και λειτουργεί πλέον ως επιβεβαιωμένη αντίσταση. Στο διάγραμμα βλέπετε μια γραμμή στήριξης η οποία είναι σημαντική.  Εάν σήμερα χάσει το χθεσινό χαμηλό, τότε η κατεύθυνση θα είναι προς αυτή την γραμμή.



Υπάρχουν και άλλα σημεία που υποδεικνύουν μια πιθανή αναστροφή της τάσης? Στο τρίτο διάγραμμα βλέπετε τον δείκτη Envelope. Γιατί σταμάτησε στην περιοχή των 1250$? Στο διάγραμμα βλέπετε τον ΚΜΟ 800 ημερών. Παρά την σύντομη υπέρβαση του λειτούργησε ως αντίσταση. Ο στόχος είναι πλέον η κάτω μπλε ζώνη περίπου στα 1200$. Εκεί θα δούμε τι θα συμβεί.



Το τελευταίο διάγραμμα αφορά στον δείκτη Three-Line-Break. Και εδώ έχουμε μια μεσοπρόθεσμη αλλαγή της τάσης, όπως φαίνεται στο κόκκινο μαρκαρισμένο σημείο και το κόκκινο βέλος.

Όποιος παραμένει bullish για το χρυσό θα πρέπει να το ξανά σκεφτεί  διότι τα παραπάνω διαγράμματα δείχνουν το αντίθετο. Θα είναι ευτύχημα εάν παραμείνει σε αυτά τα υψηλά επίπεδα. Τουλάχιστον αυτό το σενάριο δείχνει η εποχιακή κυκλικότητα. Τα υπόλοιπα δείχνουν προς τα κάτω, εάν χαθεί το χθεσινό χαμηλό.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video