Σήμα από Wall περιμένει ο DAX

Αλλαγή της τάσης? Τι δείχνουν τα στοιχεία των Options και η τεχνική ανάλυση.

Ο DAX κατάφερε χθες να υπερασπιστεί την ανοδική τάση και το 38,2% του Fibonacci.

Το κλείσιμο πάνω από τον ΚΜΟ 9 ημερών είναι μεν θετικό, αλλά η διάσπαση είναι πιθανή, εάν το αμερικανικό παράγωγο γυρίσει σε αρνητικό έδαφος. Στο διάγραμμα βλέπετε τον στόχο στις 9280 μονάδες, σε περίπτωση καθοδικής διάσπασης.




Το δεύτερο διάγραμμα με τα στοιχεία από τα δικαιώματα προαίρεσης δείχνει τα περισσότερα Put-Options στις 9200 μονάδες. Ενδιάμεσα υπάρχει μια στήριξη στις 9400 μονάδες όπου θα μπορούσε να κάνει μια στάση. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε την μεγάλη ημερομηνία λήξης των παραγώγων.

Για τον DAX αναμένεται πτώση έως τις 9230 μονάδες σε μια εβδομάδα. Όλα ταιριάζουν πάλι μεταξύ τους. Το μόνο που λείπει είναι η καθοδική διάσπαση. Αύριο έχουμε πάλι την ΕΚΤ η οποία μπορεί να κινήσει τις αγορές.

Πολλές μετοχές του DAX έδωσαν νέα σήματα αγοράς την περασμένη εβδομάδα και μετά είχαν αλλαγή της τάσης. Τα λάθος σήματα πρέπει κάπου να καλυφθούν. Εάν περάσει το προαναφερθέν σημείο τότε η πτωτική δυναμική θα ενισχυθεί.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον, είναι η άνοδος άνω του 10% για πέντε μετοχές. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε περάσει τις 10.000 μονάδες, το οποίο δεν έγινε. Αυτό δεν είναι καλό, δείχνει σημάδια αδυναμίας. Προς τα παρόν οι πιθανότητες είναι υπέρ της καθόδου.

 

Παράμετροι για τον DAX

Τρέχουσες αντιστάσεις: 9900-9970

Τρέχουσες στηρίξεις: 9372; 9314-9372; 9580; 9657

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video