Παράλληλες πορείες για S&P και DAX

Τι δείχνει ο δείκτης Advance-Decline για τον S&P. Kρίσιμη η συνεδρίαση για τον DAX.

Παράμετροι για τον S&P 500 Index

Τρέχουσες αντιστάσεις: 1925; 1951

Τρέχουσες στηρίξεις: 1845; 1865-1885; 1900

Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στον δείκτη Advance-Decline, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος έδωσε αγοραστικό σήμα. Εάν αυτό είναι ένας λόγος για μια μεγάλη αλλαγή της τάσης, θα πρέπει να φανεί.



Στο πρώτο διάγραμμα , βλέπουμε στην μέση τον τεχνικό δείκτη A/De για τον S&P-Aktien, ενώ κάτω υπολογίζεται για όλες τις αμερικανικές μετοχές. Και οι δυο Sentiment-δείκτες πέρασαν την μπλε γραμμή από κάτω προς τα πάνω, και δείχνουν την πιθανότητα ενός πυθμένα. Αλλά όσο δεν περνάει τον ΚΜΟ 52 ημερών, μπορεί να γυρίσει προς τα κάτω, όπως έκανε χθες.

Χθες είχαμε γράψει: ‘’Σήμερα μπορεί να δοκιμάσει την στήριξη στις 1925 μονάδες και να δούμε τι θα συμβεί.’’



Το δεύτερο διάγραμμα δείχνει τους χθεσινούς στόχους καθώς και την πτώση κάτω από το επίπεδο 38,2% του Fibonacci. Ο συνδυασμός των τελευταίων δυο κεριών είναι bearish.

Υποθέτουμε ότι η πιθανότητα είναι πολύ υψηλή να γλιστρήσει κάτω από το χαμηλό της Παρασκευής στις 1902 μονάδες. Με το παράγωγο να είναι αυτή την στιγμή στις μείον πέντε μονάδες, δύσκολα να συμβεί το αντίθετο. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο.

Στην αρχή είχαμε δει ένα σχηματισμό W, τώρα φαίνεται να αλλάζει σε σχηματισμό Μ



Παράμετροι για τον DAX

Τρέχουσες αντιστάσεις: 9657

Τρέχουσες στηρίξεις: 8344; 9269; 9372; 9372-9437

Ενώ στο αμερικανικό χρηματιστήριο υπήρξε πριν μερικές μέρες ανοδική διάσπαση της μπλε γραμμής του τεχνικού δείκτη Advance-Decline, αυτό συνέβη στον γερμανικό δείκτη πριν δυο μέρες.



Στο διάγραμμα βλέπετε στην μέση τον τεχνικό δείκτη A/D για τον DAX και κάτω για όλες τις γερμανικές μετοχές. Από την άλλη δεν κατάφερε καν να πλησιάσει τον ΚΜΟ 52 ημερών. Είναι αυτό αδυναμία ή έλλειψη δύναμης?



Το επόμενο διάγραμμα δείχνει ότι η πτώση με κλείσιμο κάτω των 9372 μονάδων θα ήταν πολύ απαισιόδοξο.

Για σήμερα περιμένουμε την δοκιμή αυτού του σημείου. Εάν γλιστρήσει κάτω από τις 9240 μονάδες, τότε θα διασπάσει καθοδικά και του ΚΜΟ 9 και 18 ημερών. Μια αντίθετη κίνηση είναι μάλλον απίθανη, και θα οδηγούσε μόνο στον σχηματισμό ενός Insideday. Έχουμε όμως και καθοδική διάσπαση της μαύρης απότομης ανοδικής γραμμής.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video