GBPUSD: Προς το παρόν, στάση για μια ανάσα.

Τουλάχιστον δεν είμαστε μόνοι μας. Εκτός από Grexit παίζει πλέον και το Brexit, ενώ άλλη μια κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά. Το ζεύγος GBPUSD μεσοπρόθεσμα βρίσκεται σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα είναι μειωμένη.

GBPUSD: Προς το παρόν, στάση για μια ανάσα.

Η εμφάνιση αρνητικής απόκλισης σε υπεραγορασμένη ζώνη μεταξύ Stochastic Slow(10,5,5) και τιμής, την στιγμή που δοκιμάζεται ισχυρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση, γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των πωλητών.

Ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στη ζώνη του 1.53724-1.52742 όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους. Η ανοδική γραμμή τάσης είναι στα υπόψιν, αλλά δεν είναι έγκυρη ακόμη.

Με διάσπαση της αντίστασης του 1.58246 θα ανοίξει ο δρόμος για το επίπεδο του 1.6200.

Σημειώνουμε ότι με βάση την μεθοδολογία μας, το GBPUSD εμφανίζει την μεγαλύτερη σχετική δυναμική έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Θα αποφύγουμε προς το παρόν την έναρξη θέσεων short με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, μιας και υπάρχουν άλλα ζεύγη που εμφανίζουν μεγαλύτερη αδυναμία.

Το περιοδικό TRADERS΄ θα βρίσκεται στην έκθεση Money Show της Θεσσαλονίκης (22/05-24/05) οργανώνοντας μια σειρά από σεμινάρια. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video