¨Δευτέρα κάτι έχω¨...

Την πληρωμή €750 εκ στο ΔΝΤ έχουμε αύριο, τη στιγμή που άλλη μια (κρίσιμη) εβδομάδα ξεκινά!

¨Δευτέρα κάτι έχω¨...

FTSE/XA Large Cap

Σε περίπτωση που η ειδησιογραφία συνεχίσει να αφήνει υπόνοιες για επικείμενη συμφωνία, ο FTSE/XA Large Cap σύντομα θα επισκεφτεί τις 283.37 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί κρίσιμο σημείο καμπής. Προσοχή όμως μιας και η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική.
Στο ημερήσιο διάγραμμα και την μεσοπρόθεσμη τάση, η συσσώρευση των προηγούμενων περιόδων πέριξ των 240 μονάδων ήταν αναμενόμενη (θεωρητικά τουλάχιστον), μιας και η πρώην αντίσταση μετατράπηκε σε στήριξη. Πλέον, αγοραστές αναμένουμε στο επίπεδο αυτό σε κάθε διόρθωση, ενώ με κλείσιμο περιόδου κάτω από τις 231.88 μονάδες, ο δείκτης θα ξαναδοκιμάσει τη ζώνη στήριξης των 214.10-204.64 μονάδων.


Motor Oil (MORr.AT)

Πρώτη στην κατάταξή μας για μία ακόμη εβδομάδα όσον αφορά τη σχετική δυναμική της, αλλά με πάρα πολλά αστεράκια.


Έχοντας μπει για τα καλά στη ζώνη αντίστασης των €8.07-€8.50, ο σχηματισμός κεριών Bearish Harami, προϊδεάζει για επικείμενη κατοχύρωση κερδών, αν και απαιτεί επιβεβαίωση.
Όσοι έχουν ανοιχτές θέσεις αγοράς δεν θέλουν να δουν την τιμή να κινείται κάτω από τα €7.40, ενώ όσοι είμαι ¨αμέτοχοι¨, είναι αργά για να εξετάσουν θέσεις αγοράς.

Eurobank (EURBr.AT)

Με άλμα σχετικής δυναμικής, όχι μόνο έχει ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης αλλά φιγουράρει και στην τέταρτη θέση.



Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερη ανάρτηση έχει ήδη ολοκληρωθεί ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός Διπλός Πάτος και θεωρητικά τουλάχιστον προδιαγράφεται μπροστά της πεδίον δόξης λαμπρό!
Τα διαδοχικά Doji κεριά δείχνουν σε πρώτη φάση μια αβεβαιότητα, ενώ το ακάλυπτο χάσμα της 07/05 ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι Εξάντλησης ή Φυγής.
Κρίσιμο σημείο στήριξης παραμένουν τα €0.118, διάσπαση του οποίου θα ακυρώσει και τον παραπάνω σχηματισμό.


Ελλάκτωρ (HELr.AT)

Αν και στο μέσον της κατάταξης και άρα σχετικά αδιάφορος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το σχηματισμό Σημαίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Κλείσιμο πάνω από το €2.04 θα ανοίξει το δρόμο για την ισχυρότατη αντίσταση του €2.72. Αντιθέτως με κίνηση κάτω από το €1.77, αγοραστές αναμένουμε αρχικά στο €1.57.

OTE (OTEr.AT)

Αν πάρουμε κατά γράμμα την μεθοδολογία μας, μεσοπρόθεσμα βρίσκεται σε καθοδική τάση και η μεταβλητότητα είναι μειωμένη.
Το ότι η κίνηση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την καθοδική γραμμή τάσης ως σημείο αντίστασης δεν ακυρώνει το γεγονός ότι έχουμε στήσιμο για έναρξη αγοραστικής θέσης.



Ο MACD(12,26,9) έχει ήδη σχηματίσει θετική απόκλιση με την τιμή, συνεπώς με διάσπαση της FTd1, θα αναζητήσουμε σημεία εισόδου αν και μεταξύ €9.47-€10.15 υπάρχει ισχυρότατη ζώνη αντίστασης.

Για το ημερολόγιό σας

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του Money Show της Θεσσαλονίκης.
Δείτε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που οργανώνει το περιοδικό TRADERS΄ σε συνεργασία με την TradeStation, επιλέγοντας εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video