MIG (MRFr.AT): H τεχνική εικόνα

Ο εντοπισμός θετικής απόκλισης μεταξύ Stochastic Fast - τιμής και τα χαρακτηριστικά των δύο προηγούμενων κεριών προϊδεάζουν για ανοδική αντίδραση, υπό μία προϋπόθεση.

MIG (MRFr.AT): H τεχνική εικόνα

Αντ’ αυτού ας δούμε την μετοχή της MIG, με αφορμή πρόσφατη συζήτηση με φίλο επενδυτή.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που ακούμε τον τελευταίο καιρό για διάφορες εταιρίες είναι ότι η τιμή είναι χαμηλά. Αφενός μεν ο εχθρός του χαμηλού είναι το χαμηλότερο και αφετέρου, αν από τα €0.135 που έκλεισε η μετοχή της MIG την Πέμπτη, κινηθεί προς το €0.10, η ποσοστιαία πτώση θα είναι 25.93%. Το τελευταίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, άσχετα αν σε απόλυτα νούμερα, ¨μιλάμε¨ μόνο για €0.03.

Κανονικά η Marfin θα μας άφηνε παντελώς αδιάφορους. Η σχετική δυναμική της σύμφωνα με την μεθοδολογία μας την κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις, μπροστά μόνο από τις τραπεζικές (δύσκολα περηφανεύεσαι για κάτι τέτοιο). Επιπλέον η κίνηση σε χαμηλά 52 περιόδων και συνάμα όλων των εποχών, δείχνει αδυναμία που δεν οφείλεται μόνο στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, ο εντοπισμός θετικής απόκλισης μεταξύ Stochastic Fast(12,4,4) - τιμής και τα χαρακτηριστικά των δύο προηγούμενων κεριών (20/03 και 27/03), όσον αφορά τη σχέση του όγκου με το εύρος, προϊδεάζουν για ανοδική αντίδραση, υπό μία προϋπόθεση!

Κίνηση (και για τους πιο συντηρητικούς κλείσιμο περιόδου), πάνω από την προηγούμενη στήριξη και πλέον αντίσταση του €0.138. Το παραπάνω στηρίζεται στο ότι αποτυχημένοι σχηματισμοί και όχι μόνο, έχουν αυξημένες προοπτικές κερδοφορίας από ότι οι επιτυχημένοι.

Στην περίπτωση της MIG, η διάσπαση του παραπάνω επιπέδου θεωρητικά σηματοδοτεί την συνέχιση της πτώσης, ενώ η κίνηση πέραν του €0.138 θα σημάνει ότι αγοραστές έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους, αγνοώντας τα νέα χαμηλά.

Σε αυτή την περίπτωση ισχυρή μακροπρόθεσμη αντίσταση εντοπίζουμε στο €0.232.

Συνοψίζοντας, καλό θα είναι να μην προσπαθήσουμε να βρούμε τον πάτο, αλλά να αφήσουμε τους άλλους να το κάνουν. Μόλις το καταφέρουν και μας το δείξουν διαγραμματικά, μπορούμε να εξετάσουμε την έναρξη θέσεων αγοράς.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video