Περί S&P 500 και Russell 2000 (ημερήσιο διάγραμμα)

Θα ακολουθήσει ο μεγάλος τον μικρό; Ή αλλιώς θα σημειώσει ο S&P 500 νέα υψηλά όπως και ο Russell 2000;

Περί S&P 500 και Russell 2000 (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο πρώτος από τους παραπάνω δείκτες αποτυπώνει την συμπεριφορά των εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ ο δεύτερος περιλαμβάνει κατά βάση τους μικρούς παίκτες.

Συνηθίζουμε να κοιτάμε το αντίστροφο κάθε φορά, δηλαδή ο Russell 2000 να ακολουθεί τον S&P 500 μιας και σε μια υγιή χρηματιστηριακή άνοδο, η ανάληψη ρίσκου θα πρέπει να διαχέεται σε όλο το φάσμα των εταιριών. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα αναφέρουμε για το σκεπτικό αυτό μιας και το έχουμε αναλύσει και σε παλαιότερα σχόλιά μας. Θεωρητικά λοιπόν θα πρέπει να δούμε και στον S&P 500 υψηλά 52 περιόδων αν η διάσπαση του ¨μικρού¨ είναι έγκυρη.

Αυτό που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν όμως είναι ο παράγοντας ισχυρό δολάριο και η επίδρασή που θα έχει στα κέρδη των εταιριών που απαρτίζουν τον παραπάνω. Με τους αναλυτές να αναμένουν σημαντική μείωση στα αναφερόμενα κέρδη λόγω συναλλαγματικής ισοτιμίας, τα υψηλά 52 περιόδων ίσως να μην είναι εύκολη υπόθεση για τον S&P 500.

 

Για το ημερολόγιό σας:
ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ OPTIONS ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TRADERS´ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γνωρίστε τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά των παραγώγων σε συνδυασμό με τεχνικές ακολουθίας της τάσης Μετά την επιτυχία του πρόσφατου σεμιναρίου στην Αθήνα, η κορυφαία πλατφόρμα συναλλαγών TradeStation Europe Limited, και σε συνεργασία με το περιοδικό TRADERS’, σας προσκαλεί σε αυτό το ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 στο Ξενοδοχείο Daios Luxury living από τις 17.30 μέχρι τις 21.00. Θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά των δικαιωμάτων προαίρεσης, τη χρήση τους και την πραγματική τους δυναμική, αποδομώντας τον μύθο τους! Επίσης θα μελετήσουμε την στρατηγική ακολουθίας της τάσης (trend following) η οποία συνδυάζει κινητό μέσο όρο και πολλαπλούς επενδυτικούς ορίζοντες. Θα πραγματοποιήσουμε live trading και χρήση των εργαλείων του TradeStation όπως RadarScreeen και Chart Trading. Τέλος, θα αναφερθούμε σε stop losses καθώς και σε τιμές στόχους. Παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο [email protected] δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video