EURUSD: ¨Business as usual¨ (ημερήσιο διάγραμμα)

Με εξαίρεση την βραχυπρόθεσμη αύξηση της μεταβλητότητας που προκλήθηκε λόγω της ομιλίας Draghi, το ζεύγος συνέχισε την συνηθισμένη τους τελευταίους μήνες πορεία, σημειώνοντας νέο χαμηλό 52 (και όχι μόνο) περιόδων.

EURUSD: ¨Business as usual¨ (ημερήσιο διάγραμμα)
Το που θα φθάσει είναι πάνω-κάτω γνωστό. Λίαν συντόμως, κάτω από το 1.1000 και μέχρι το τέλος του χρόνου στο 1.000. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι διάφοροι αναλυτές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Δεν είναι στην πρόθεσή μας να διαφωνήσουμε μαζί τους, αλλά ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας κάποια επίπεδα που δεν θα πρέπει να διασπαστούν ανοδικά.

Πρώτη αντίσταση εντοπίζουμε στο 1.1184, κίνηση πέραν του οποίου θα ακυρώσει προς το παρόν τουλάχιστον, τα συμπεράσματα από την ομιλία του προέδρου της EKT.

Επόμενο σημείο προσοχής είναι ο ΕΜΑ 22 περιόδων και η ζώνη μεταξύ ΕΜΑ 22 και ΕΜΑ 52 περιόδων. Ημερήσιο κλείσιμο πέραν του 1.1449 θα σηματοδοτήσει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος μεσοπρόθεσμα. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί το 1.1679.

Προς το παρόν όμως οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι. Δεν προσπαθούμε να πάμε κόντρα στην επικρατούσα τάση, αλλά περιμένουμε σημάδια ότι κάτι πραγματικά αλλάζει.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video