Apple (AAPL): iΠροσοχή! (ημερήσιο διάγραμμα)

Αν και δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε μεμονωμένες μετοχές, η τεχνική εικόνα της επίσημης αγαπημένης των καταναλωτών παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Apple (AAPL): iΠροσοχή! (ημερήσιο διάγραμμα)
Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική (αν ακολουθήσουμε κατά γράμμα την μεθοδολογία μας) και η μεταβλητότητα αυξημένη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Καθοδικό Τρίγωνο, εκφράζοντας αφενός μεν αβεβαιότητα και αφετέρου ένα υφέρπον αρνητικό κλίμα, γι’ αυτό και σύμφωνα με την θεωρία, συνήθως ολοκληρώνεται καθοδικά.

Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να προεξοφλήσουμε καμιά εξέλιξη μιας και τα $104.63, αποτελούν, εκτός από το κάτω όριο του σχηματισμού και μεσοπρόθεσμη ισχυρή στήριξη. Σε αυτό συγκλίνει το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα χαμηλά του 10/2014 έως τα υψηλά του 11/2014 και το τοπικό υψηλό του 09/2014, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε στήριξη.

Με κίνηση κάτω από τα $104 θα δοθεί και το γνωστό σήμα πώλησης, Dead Cross, με επόμενη στήριξη να εντοπίζουμε στα $95.18.

Στον αντίποδα, ημερήσιο κλείσιμο πάνω από το άνω όριο του σχηματισμού θα σηματοδοτήσει την συνέχιση της πρότερης ανοδικής κίνησης, με πιθανή αντίσταση τα $119.75

Συνοψίζοντας, το κλίμα ευνοεί αποχή ή την εξέταση θέσεων πώλησης (short). Ο εν εξελίξει όμως κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός και οι ισχυρές διαδοχικές στηρίξεις θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν από τους υποψήφιους πωλητές.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video