The Global Dow: Με μία λέξη, αβεβαιότητα! (ημερήσιο διάγραμμα)

Καλοδεχούμενη η τρέχουσα μείωση των τιμών ή σημάδι ανησυχίας; To QE or not to QE; To Grexit or not to Grexit;

The Global Dow: Με μία λέξη, αβεβαιότητα! (ημερήσιο διάγραμμα)
Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ερωτήματα που απασχολούν τους επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δείκτης The Global Dow, βρίσκεται μεσοπρόθεσμα σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα είναι αυξημένη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Καθοδικό Τρίγωνο, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο σε πολιτικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο. Αν και συνήθως η ολοκλήρωση του παραπάνω είναι καθοδική, δεν θα πρέπει να προεξοφληθεί κανένα αποτέλεσμα, αλλά να περιμένουμε στις ¨χρηματιστηριακές άκρες¨.

Ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 2410.74 μονάδες, θα σηματοδοτήσει βραχυπρόθεσμα την χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, με τις αγορές να βρίσκουν αρχικά στήριξη στην ισχυρή ζώνη των 2349.75-2328.05.

Αντιθέτως, ημερήσιο κλείσιμο πάνω από το άνω όριο του σχηματισμού θα ευνοήσει την ανάληψη ρίσκου. Προσοχή όμως, μιας και σε αυτή την περίπτωση, η προσέγγιση προς την αντίσταση των 2580.34 μονάδων θα δώσει την ευκαιρία κατοχύρωσης κερδών και κίνησης επιστροφής προς τον σχηματισμό (throwback). Μακροπρόθεσμος στόχος ανόδου και συνάμα κρίσιμο σημείο καμπής αποτελούν οι 2645.79 μονάδες.

Συνοψίζοντας, τα ανοιχτά μέτωπα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετά και οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι αγορές θα έχουν να αποτιμήσουν τόσο το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, όσο και την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω ενέργειες ή αναμονή. Η τεχνική εικόνα μεσοπρόθεσμα δείχνει να ευνοεί την αποχή από μετοχές, μέχρι και την ολοκλήρωση του εν εξελίξει σχηματισμού συσσώρευσης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video