Συμβόλαιο DAX(@FDAX): To QE or not to QE? (ημερήσιο διάγραμμα)

Το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη βρίσκεται σε φάση ατασική και η μεταβλητότητα είναι αυξημένη, αν και οριακά.

Συμβόλαιο DAX(@FDAX): To QE or not to QE? (ημερήσιο διάγραμμα)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Συμμετρικό Τρίγωνο, ο οποίος εκφράζει την αβεβαιότητα των επενδυτών τόσο για το πολιτικό όσο και για το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ανοδική ολοκλήρωση του σχηματισμού με ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 9800 μονάδες, θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη θέσεων αγοράς, αν και το υψηλό των 10142 μονάδων θα αποτελέσει αφορμή για βραχυπρόθεσμη κατοχύρωση κερδών.

Στον αντίποδα, καθοδική ολοκλήρωση με ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 9400 μονάδες, θα σημάνει την χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, με την προσοχή μας να στρέφεται στη ζώνη στήριξης των 9140-9048, όπου αγοραστές είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους. Με διάσπαση όμως και της παραπάνω ζώνης, θα επαναδοκιμαστούν οι 8365 μονάδες.

Συνοψίζοντας, το περιβάλλον μεσοπρόθεσμα ευνοεί την αποχή, μέχρι και την ολοκλήρωση του εν εξελίξει κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού. Αν παρόλα αυτά εξετάσουμε την έναρξη θέσεων, αυτές θα πρέπει να έχουν βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, η τιμή στόχος να είναι συγκεκριμένη (κλείνοντας την θέση μας σε αυτή χωρίς δεύτερη σκέψη) και στο μίγμα των στρατηγικών μας να προσθέσουμε ταλαντωτές.

 

Περισσότερα για τους κλασσικούς διαγραμματικούς σχηματισμούς, δείτε εδώ:

http://www.stocklearning.gr/lessons/analysis/lesson/14/sximatismoi-diagrammaton---ypoenotita-3.html

Μια συνοπτική ανάλυση για τον κρίσιμο Γενάρη θα βρείτε, εδώ:

http://blog.amadalia.co.uk/2015/01/eurusd.html

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video