FTSE/XA Large Cap: Με νύχια και με δόντια! (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Η μακροπρόθεσμη τάση του ελληνικού δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι καθοδική και η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη.

FTSE/XA Large Cap: Με νύχια και με δόντια! (εβδομαδιαίο διάγραμμα)
Η ισχυρή ζώνη στήριξης των 277.17-253.37, SZw1 και ο σχηματισμός κεριών ανοδικής αντιστροφής, Hammer (1), θα ενεργοποιήσουν τα αγοραστικά μας αντανακλαστικά, μόνο σε περίπτωση εβδομαδιαίου κλεισίματος πάνω από τις 285.41 μονάδες, γεγονός που θα επιβεβαιώσει και τον παραπάνω σχηματισμό. Τιμή στόχος είναι η ζώνη αντίστασης των 337.06-341.34 μονάδων, αν και πωλητές αναμένουμε στη ζώνη τιμών μεταξύ των ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων, πέριξ των 300 μονάδων.

Αν και ο δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε κάτω από τις 253.37 μονάδες, η ζώνη στήριξης, SZw1, θεωρούμε ότι ακόμη δεν έχει διασπαστεί, αποφασιστικά. Συνεπώς, οι πωλητές θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και να σημειωθεί εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τις 253.37 μονάδες, πριν εξετάσουν θέσεις short. Μακροπρόθεσμη τιμή στόχος είναι οι 167.93 μονάδες, Sw1, αν και το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων, θα παρέχει κάποια στήριξη πιο πριν.

Συνοψίζοντας, το περιβάλλον ευνοεί είτε αποχή, ή έναρξη θέσεων πώλησης. Η ισχυρή ζώνη στήριξης όμως SZw1, η οποία ¨κρατά¨ ακόμη, περιορίζει τον λόγο απόδοση/ρίσκο. Αναμένουμε την διάσπαση σημαντικών σημείων καμπής πριν τοποθετηθούμε είτε ως πωλητές ή αγοραστές. Στην δε τελευταία περίπτωση, ιδιαίτερη προσοχή. Θα είμαστε κόντρα στην επικρατούσα τάση. Συνεπώς, ο ορίζοντάς μας θα είναι βραχυπρόθεσμος, με ετοιμότητα κατοχύρωσης κερδών στο πρώτο σημάδι αδυναμίας.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video