DAX (FDAX): Ακόμη οι απόψεις διίστανται. (ημερήσιο διάγραμμα)

Με αφορμή τις ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη, διορθώνει από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 10127.00 μονάδων.

DAX (FDAX): Ακόμη οι απόψεις διίστανται. (ημερήσιο διάγραμμα)
Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής κίνησης δείχνουν ότι ναι μεν οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι, αλλά μαζική (σχετικά) εμφάνιση έκαναν και οι αγοραστές. Τα στοιχεία δε από το openinterestδείχνουν ότι κατά βάση έκλεισαν θέσεις παρά ανοίχτηκαν νέες.

Η προσοχή μας στρέφεται στην ανοδική γραμμή τάση RTd1, η οποία αν και δεν είναι έγκυρη ακόμη, ενισχύεται από την σύγκλιση του ΕΜΑ 22 περιόδων. Διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για την ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 9500 μονάδων, όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.

Στον αντίποδα και αν οι ανησυχίες που αναφέραμε παραπάνω αποδειχθούν βραχύβιες, η εμφάνιση πράσινων κεριών θα δώσει το σύνθημα για την επαναδοκιμασία του υψηλού 52 περιόδων.

Συνοψίζοντας, τηρούμε στάση αναμονής για το κατά πόσον αγοραστές θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά πέριξ των 9700 μονάδων και μετέπειτα πέριξ των 9500 μονάδων. Δεν προεξοφλούμε το τέλος της διόρθωσης ή την αρχή της αντιστροφής, αλλά αφήνουμε την αγορά να μας το πει.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video