Πετρέλαιο (USO): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις – update 1.

Με το σχόλιο της 24/11 είχαμε επισημάνει τις αυξημένες πιθανότητες ανοδικής αντίδρασης για το δημοφιλές ETF πετρελαίου, United States Oil Fund. Η τεχνική εικόνα όμως μας αναγκάζει να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική μας.

Πετρέλαιο (USO): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις – update 1.
Η ολοκλήρωση του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού ανοδικής αντιστροφής, Καθοδική Σφήνα, αποδείχθηκε εσφαλμένη (falsebreakout) με την τιμή να έχει επανέλθει εντός των ορίων του σχηματισμού.

Πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο αν η καθοδική κίνηση συνεχίσει, ενώ διάσπαση του κάτω ορίου του σχηματισμού θα δώσει ισχυρό σήμα περαιτέρω αδυναμίας, με επόμενη μεσοπρόθεσμη στήριξη να εντοπίζουμε στα $26.

Η πρώην στήριξη των $29 όπως αναμενόταν, άλλαξε ρόλο και έγινε αντίσταση, ενώ ισχυροποιήθηκε παράλληλα και η σημασία του ΕΜΑ 22 περιόδων ως σημείο καμπής.

Για να επανεξετάσουμε το σενάριο ανόδου θα πρέπει το USOνα κινηθεί πέραν των $29 και του παραπάνω ΚΜΟ.

Κατά τα άλλα, οι αντιστάσεις παραμένουν όπως τις περιγράψαμε στο προηγούμενο σχόλιό μας, ενώ η επικρατούσα τάση συνεχίζει να είναι καθοδική.

Τέλος, η τρέχουσα συνάντηση των μελών του OPEC στη Βιέννη, αποτελεί πηγή αβεβαιότητας και μεταβλητότητας. Προσοχή λοιπόν στην διαχείριση των θέσεών μας.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video