Πετρέλαιο (United States Oil Fund-USO): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις. (ημερήσιο διάγραμμα)

Οι τεχνικές εξελίξεις συνηγορούν για μεσοπρόθεσμη ανοδική αντίδραση.

Πετρέλαιο (United States Oil Fund-USO): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις. (ημερήσιο διάγραμμα)
Η ολοκλήρωση του σχηματισμού, Καθοδική Σφήνα, το φλερτ στις προηγούμενες συνεδριάσεις του StochasticSlow(10,5,5) με υπερπουλημένα επίπεδα και ο εντοπισμός θετικής απόκλισης μεταξύ του ταλαντωτή και της τιμής, δείχνουν ότι αγοραστές έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Το τελευταίο ενισχύεται και από το γεγονός, ότι τα παραπάνω εμφανίζονται στην ισχυρή στήριξη των $28.10.

Η κίνηση όμως σε υψηλότερες τιμές δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για το ETFτου πετρελαίου, μιας και πρώτη αντίσταση εντοπίζουμε στη ζώνη πέριξ των $31, επίπεδο στο οποίο συγκλίνει ο ΕΜΑ 52 περιόδων και η συσσώρευση από 15/10 έως 31/10. Σε περίπτωση ανοδικής διάσπασης του παραπάνω, ισχυρές πωλήσεις αναμένουμε στη ζώνη των $33.91 – $35.83, όπου εκτός από την πλέον του ενός μήνα σφιχτή συσσώρευση (08/2014-10/2014), συγκλίνει το επίπεδο διόρθωσης Fibonacciκατά 61.8% της κίνησης από τα υψηλά του 06/2014 έως τα χαμηλά του 11/2014 και η καθοδική γραμμή τάσης, FTd1.

Σε περίπτωση χειροτέρευσης του επενδυτικού κλίματος και κίνηση κάτω από τα $28.10, θα ανοίξει ο δρόμος για την μακροπρόθεσμη στήριξη των $22, αν και κάποιους αγοραστές αναμένουμε στα $26.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι η μεσοπρόθεσμη τάση του ETF παραμένει καθοδική, μέχρι το διάγραμμα να μας πει κάτι το διαφορετικό. Κάθε ανοδική αντίδραση λοιπόν, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κόντρα στην επικρατούσα τάση.
Η ανάλυση έγινε στο δημοφιλές ETF πετρελαίου, United States Oil Fund (USO). Περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν, δείτε εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video