S&P 500 (@ES): ¨Παρακαλώ προσδεθείτε¨. (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο αμερικανικός δείκτης δείχνει να έχει ικανοποιήσει και το πιο συντηρητικό φίλτρο χρόνου, παραμένοντας για όγδοη συνεδρίαση πάνω από την προηγούμενη κορυφή των 2014.50 μονάδων.

S&P 500 (@ES): ¨Παρακαλώ προσδεθείτε¨. (ημερήσιο διάγραμμα)
Αξιοσημείωτη είναι η κατακόρυφη μείωση της μεταβλητότητας, η οποία σε συνδυασμό με την εμφάνιση του κλασσικού διαγραμματικού σχηματισμού, Broadening Top (Μεγάφωνο), προϊδεάζει για επικείμενη αύξηση της τελευταίας, αφού εμφανισθεί ο ανάλογος καταλύτης.

Το αν οι ταύροι μαζεύουν δυνάμεις για το επόμενο κύμα ανόδου, ή έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να οδηγήσουν το συμβόλαιο υψηλότερα, θα φανεί στις επόμενες συνεδριάσεις.

Στη μεν πρώτη περίπτωση θα πρέπει όχι μόνο να σημειωθεί ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τις 2043.75 μονάδες, αλλά και ο όγκος συναλλαγών να αυξηθεί, παράλληλα με το open interest.

Στην δεύτερη, κλείσιμο αρχικά κάτω από τις 2025.25 μονάδες, αλλά κυρίως κάτω από το προηγούμενο υψηλό και δη τις 2014.50 μονάδες,  θα σηματοδοτήσει την χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος, με τις πρώτες στηρίξεις να εντοπίζονται στη ζώνη τιμών μεταξύ των δύο εκθετικών ΚΜΟ, 22 και 52 περιόδων.

Δεν προεξοφλούμε την κατεύθυνση, αλλά αναμένουμε την αγορά να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα, σφιχτή συσσώρευση. Τέλος, προσοχή στις διασπάσεις! Πλέον είναι συχνότερες και οι περισσότερες, λάθος (fake).

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video