Global Dow: Προσοχή στο πάρτι! (ημερήσιο διάγραμμα)

Με τα πρωτοσέλιδα να σημειώνουν με πηχυαίους τίτλους τα νέα υψηλά σε NIKKEI 225 και S&P 500, μήπως να διατηρήσουμε μια πιο επιφυλακτική στάση;

Global Dow: Προσοχή στο πάρτι! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η μεσοπρόθεσμη τάση του δείκτη, The Global Dow, παραμένει καθοδική και η μεταβλητότητα έχει μειωθεί αισθητά.

Παρά την διάσπαση της πρώην στήριξης και πλέον αντίστασης, Rd1 και του ΕΜΑ 52 περιόδων (μπλε γραμμή), ο δείκτης δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να κινηθεί πέραν των 2532.70 μονάδων, όπου εντοπίζουμε το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα υψηλά του 09/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014. Επιπλέον, ο ΕΜΑ των 22 περιόδων παραμένει κάτω από τον ΕΜΑ 52 περιόδων.

Η μεγάλη μείωση της μεταβλητότητας προϊδεάζει για απότομη κίνηση προς το νέο σημείο ισορροπίας, όταν παρουσιασθεί ο καταλύτης.

Δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι αυτός, αλλά ανοδική διάσπαση και κατοχύρωση των 2535.02 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για τις 2575.92 μονάδες.

Στον αντίποδα χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος και κίνηση κάτω από τις 2500 μονάδες, θα σημάνει το τέλος της ανοδικής αντίδρασης, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος αρχικά προς τις 2461.66 μονάδες.


Η παγκόσμια λοιπόν χρηματιστηριακή αγορά, όπως την αποτυπώνει ο δείκτης The Global Dow, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής. Αποφεύγουμε να παρασυρθούμε από το πανηγυρικό κλίμα και τηρούμε στάση αναμονής για την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video