DAX (@FDAX): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η μεσοπρόθεσμη τάση του συμβολαίου του DAX, παρά το κλίμα ευφορίας, είναι καθοδική και η μεταβλητότητα αισθητά αυξημένη.

DAX (@FDAX): Δρόμος σπαρμένος με αντιστάσεις! (ημερήσιο διάγραμμα)

Για να κινηθεί πέραν των 9000 μονάδων θα πρέπει το συμβόλαιο να ξεπεράσει την ισχυρή, πρώην στήριξη και πλέον αντίσταση των 8961.5 μονάδων, Rd1, να κλείσει πάνω από την καθοδική γραμμή τάσης, FTd1 και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα υψηλά του 6/2014 έως τα χαμηλά του 10/2014, αγνοώντας επιδεικτικά, παράλληλα και τον ΕΜΑ 22 περιόδων, ο οποίος ακολουθεί καταπόδας.

Σε αυτή την περίπτωση, πωλητές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά στις 9143.5 μονάδες, με επόμενη τιμή στόχο τις 9416 μονάδες και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της παραπάνω κίνησης.

Αν το επενδυτικό κλίμα χειροτερέψει και αγοραστές δεν εμφανιστούν στις 8350 μονάδες, το συμβόλαιο μεσοπρόθεσμα θα δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 8000 μονάδων.

Μέχρι το διάγραμμα να μας πει κάτι διαφορετικό, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρέχουσα άνοδο ως μια κίνηση κόντρα στην επικρατούσα τάση. Long θέσεις έχουν συγκεκριμένη τιμή στόχο και σφιχτά σχετικά stops, ενώ με εμφάνιση σχηματισμών αντιστροφής πέριξ των παραπάνω αντιστάσεων θα εξετάσουμε την περίπτωση έναρξης short θέσεων, με μεσοπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.

Προσοχή! Το εβδομαδιαίο διάγραμμα δείχνει ότι η μακροπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video