S&P 500 (@ES): Η ταύροι επί ποδός! (ημερήσιο διάγραμμα)

Παρά το αρνητικό κλίμα, οι αγοραστές ανασυντάσσονται, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες.

S&P 500 (@ES): Η ταύροι επί ποδός! (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο συνδυασμός του εύρους τιμής και του όγκου στη χθεσινή συνεδρίαση, δείχνει ότι παρά το καθοδικό κερί, οι αγοραστές όχι μόνο δεν έμειναν στις άκρες, αλλά έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με το συμβόλαιο να κλείνει κοντά στα υψηλά ημέρας.

Το κερί παραπέμπει στον σχηματισμό ανοδικής αντιστροφής Hammer, ενώ η δημιουργία του πέριξ πολύ ισχυρής και σημαντικής μακροπρόθεσμης γραμμής τάσης, προϊδεάζει για ανοδική αντίδραση. Το παραπάνω ενισχύει και το γεγονός ότι ο Stochastic Slow (10,5,5) φλερτάρει με υπερ-πουλημένα επίπεδα τιμής.

Η μεταβλητότητα είναι αισθητά αυξημένη και οι σημερινές ανακοινώσεις για τα στοιχεία ανεργίας των ΗΠΑ (μήνας Σεπτέμβριος), ίσως συμβάλλουν στην διατήρηση αυτού του μοτίβου.

Προσοχή λοιπόν στη διαχείριση των θέσεών μας, με αντιστάσεις να εντοπίζουμε αρχικά στις 1967 μονάδες και μετέπειτα στις 1991.50 μονάδες, Rd1.

Αντιθέτως, με συνέχιση των πωλήσεων μεσοπρόθεσμη στήριξη εντοπίζουμε στις 1882.25 μονάδες.

Τονίζουμε ότι, με βάση την μεθοδολογία μας, δεν μπορούμε ακόμη να μιλήσουμε για αντιστροφή της τάσης από ανοδική σε καθοδική. Η διάσπαση όμως της μακροπρόθεσμης ανοδικής γραμμής τάσης σηματοδοτεί την είσοδο του συμβολαίου, αρχικά σε μια φάση μεσοπρόθεσμης συσσώρευσης.

Περί συμβολαίου (mini) $&P 500, εδώ

Περί ταλαντωτών όπως ο Stochastic, εδώ.

Περί Hammer και όχι μόνο, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video