The Global Dow: Κουνώντας κόκκινη σημαία! (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τους ταύρους των χρηματιστηριακών αγορών, καθώς η τεχνική εικόνα, μέχρις στιγμής, προϊδεάζει για συνέχιση των πωλήσεων.

The Global Dow: Κουνώντας κόκκινη σημαία! (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα του The Global Dow, βρίσκεται σε εξέλιξη ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός καθοδικής αντιστροφής, Διπλή Κορυφή. Αν και η τιμή του δείκτη κινείται κάτω από τη Γραμμή Λαιμού (Ν), θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος της εβδομάδος για να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε ολοκλήρωση του σχηματισμού. Τα πράγματα όμως, είναι πιο ξεκάθαρα όσον αφορά την έγκυρη και σημαντική μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης RTw1, η  διάσπαση της οποίας έχει σηματοδοτήσει το τέλος της ανοδικής κίνησης και την είσοδο του δείκτη, σε μια φάση συσσώρευσης (ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αντιστροφή). Τα όρια της τελευταίας μένει να καθορισθούν, αν και αντιστάσεις αναμένουμε αρχικά στην ανοδική γραμμή τάσης RTw1, η οποία αλλάζοντας ρόλο λειτουργεί πλέον ως αντίσταση και έπειτα στο υψηλό των 2646.58 μονάδων.

Αν τελικά ο παραπάνω σχηματισμός επιβεβαιωθεί και ο ΕΜΑ 52 περιόδων διασπαστεί καθοδικά, μακροπρόθεσμη στήριξη εντοπίζουμε πέριξ των 2300 μονάδων, SZw1.

Περί The Global Dow, εδώ.

Περί στηρίξεων/αντιστάσεων και γραμμών τάσης, στη δωρεάν παρουσίαση, εδώ.

Για Διπλή Κορυφή και άλλα, εδώ.

Αναλυτικό άρθρο περί στηρίξεων/αντιστάσεων στο περιοδικό TRADERS´.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video