EURO STOXX 50 (@FESX): Ας απολαύσουμε τον καλό καιρό! (ημερήσιο διάγραμμα)

¨Κολλημένος¨ πέριξ των 3200 μονάδων και τη ζώνη στήριξης SZd1, το συμβόλαιο του EURO STOXX50, συσσωρεύει για έκτη ημέρα σε στενό εύρος.

EURO STOXX 50 (@FESX): Ας απολαύσουμε τον καλό καιρό! (ημερήσιο διάγραμμα)

Μέχρι και την εμφάνιση του καταλύτη που θα καθορίσει την κατεύθυνση της μελλοντικής κίνησης, ας παραμείνουμε αμέτοχοι, αφήνοντας τα πορτοφόλια άλλων να καθορίσουν το τι μέλλει γενέσθαι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο παραμένει σε αυτά τα επίπεδα τιμής, τόσο περισσότερο αυξάνει την σημασία τους ως σημείο καμπής.

Έτσι, κλείσιμο και διατήρηση κάτω από τις 3179 μονάδες, SZd1, θα σηματοδοτήσει την υπερίσχυση των πωλητών, με το συμβόλαιο να δοκιμάζει μεσοπρόθεσμα τις 2957 μονάδες.

Αντιθέτως, κίνηση πάνω από τις 3249 μονάδες, θα ανοίξει το δρόμο για την τρίτη δοκιμασία της αντίστασης των 3306 μονάδων, Rd1.

Με αφορμή τη συμπεριφορά του @FESX, θέλουμε να επισημάνουμε την σημασία της επιβεβαίωσης, είτε πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός σχηματισμού, είτε για την διάσπαση μιας στήριξης/αντίστασης. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των σύγχρονων αγορών είναι οι πολλές και λάθος (ή πρόωρες) διασπάσεις (false breakouts) κρίσιμων σημείων καμπής. Είναι απαραίτητη λοιπόν κάθε φορά, η εφαρμογή ενός φίλτρου επιβεβαίωσης.

Περισσότερα για το συμβόλαιο του EURO STOXX 50, εδώ.

Περί επιβεβαίωσης, θα βρείτε αναλυτικό άρθρο στο περιοδικό TRADERS´, εδώ.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video