S&P 500 (@ES): Ακόμη το παλεύουν! (ημερήσιο διάγραμμα)

Ο S&P 500 ψάχνει ακόμη ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει, συσσωρεύοντας στα τρέχοντα επίπεδα τιμής.

S&P 500 (@ES): Ακόμη το παλεύουν! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η δυναμική εμφάνιση των πωλητών την 26/9 δεν έμεινε αναπάντητη από τους αγοραστές, οι οποίοι την Παρασκευή, 27/9, επανάφεραν το συμβόλαιο του S&P500 πάνω από τις 1968 μονάδες. Πλέον, η προσοχή μας στρέφεται στην σημερινή συνεδρίαση, στην οποία ταύροι και αρκούδες δίνουν ακόμη μάχη για την μελλοντική κατεύθυνση της κίνησης.

Δημιουργία κόκκινου κεριού και κλείσιμο κοντά στα χαμηλά ημέρας θα σημάνει την κυριαρχία των πωλητών, ενώ σήμα για ακόμη χαμηλότερες τιμές θα δοθεί με κλείσιμο κάτω από τις 1956.50 μονάδες. Στην περίπτωση αυτή η ανοδική γραμμή τάσης RTd1, θα προσελκύσει αγοραστές, ενώ καθοδική της διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο για την στήριξη των 1882.25 μονάδων.

Η μεσοπρόθεσμη τάση όμως παραμένει ανοδική και η μεταβλητότητα αισθητά αυξημένη. Συνεπώς, το φλερτ του @ES με υπερ-πουλημένα επίπεδα τιμής (βλέπε StochasticSlow(10,5,5) πέριξ του 20), η κίνηση πλησίον του ΕΜΑ 52 περιόδων και οι 1968 μονάδες που αποτελούν κρίσιμο σημείο καμπής, ίσως δώσουν το έναυσμα ανοδικής αντίδρασης. Σε αυτήν την περίπτωση κατοχύρωση κερδών αναμένουμε στις 1991.50 μονάδες, Rd1, ενώ με ανοδική διάσπαση, το συμβόλαιο θα δοκιμάσει το υψηλό των 2014.50 μονάδων.

Προσοχή ιδιαίτερη στην κίνηση μέχρι και την αντίσταση Rd1. Τα χαρακτηριστικά του κόκκινου κεριού της 26/9 δείχνουν ότι πωλητές έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους.

Περί ανοδικής γραμμής τάσης καθώς και στηρίξεων και αντιστάσεων στη δωρεάν παρουσίαση, εδώ:

Αναλυτικό άρθρο θα βρείτε επίσης στο περιοδικό   TRADERS´ , επιλέγοντας, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video