DAX: Τέσσερις παρατηρήσεις, μέχρι στιγμής. (ημερήσιο διάγραμμα)

Θεωρητικά, βαδίζουμε για την επαναδοκιμασία των υψηλών. Πρακτικά όμως, θα πρέπει να ξεπεραστεί ένα εμπόδιο πιο πριν.

DAX: Τέσσερις παρατηρήσεις, μέχρι στιγμής. (ημερήσιο διάγραμμα)

Πρώτον, η προσέγγιση στην ισχυρή μεσοπρόθεσμη αντίσταση των 9871.58 μονάδων, Rd4, η οποία ήδη προκάλεσε την εμφάνιση πωλητών. Το τελευταίο φαίνεται από το κερί της συνεδρίασης της 19/9 το οποίο παρόλο που ήταν ανοδικό, έκλεισε στα χαμηλά ημέρας, με μεγάλη άνω σκιά και κόκκινο σώμα. Τρίτον, η ανοδική γραμμή τάσης RTd1, η οποία έχει μετατραπεί σε αντίσταση και η οποία προσθέτει δυναμική στην Rd4. Τέλος, η αρνητική απόκλιση μεταξύ τιμής και StochasticSlow(10,3,3) (2).

Αν ο δείκτης αγνοήσει τα παραπάνω και κινηθεί πέραν των 9871.58 μονάδων, θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναδοκιμασία του υψηλού των 10050.98 μονάδων, Rd2.

Αντιθέτως, αν ο DAX δεν περιοριστεί σε μια απλή κίνηση επιστροφής (throwback) προς τις 9600 μονάδες και τον κλασσικό διαγραμματικό σχηματισμό Σημαίας (1), η προσοχή μας θα στραφεί στην ισχυρή στήριξη των 9539.92 μονάδων, Sd1. Διάσπασή της θα σημάνει την αλλαγή του επενδυτικού κλίματος προς το χειρότερο, με αγοραστές να αναμένουμε να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους στις 9369.40 μονάδες, Sd3.

Περισσότερα για τους κλασσικούς διαγραμματικούς σχηματισμούς, εδώ.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video