EURO STOXX Banks: Αν βοηθήσουν και οι Σκωτσέζοι! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η τεχνική εικόνα προδιαθέτει για μεσοπρόθεσμη ανοδική κίνηση. Το σημερινό γεγονός ρίσκου όμως (risk event), μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

EURO STOXX Banks: Αν βοηθήσουν και οι Σκωτσέζοι! (ημερήσιο διάγραμμα)
Πιο συγκεκριμένα, την 04/09 ολοκληρώθηκε ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός ανοδικής αντιστροφής, Ανεστραμμένο Κεφάλι και Ώμοι (ΑΚΩ), ενώ ο σχηματισμός κεριών Hammer (2), σηματοδοτεί ότι η κίνηση επιστροφής (throwback) προς την γραμμή λαιμού (1), έλαβε τέλος. Το χθεσινό κλείσιμο πάνω από τις 150.98 μονάδες επιβεβαιώνει τον τελευταίο, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τον κλασσικό διαγραμματικό σχηματισμό συνέχισης, Σημαία (3). Με τον ΕΜΑ 22 περιόδων πάνω από τον ΕΜΑ 52 περιόδων, το κλίμα είναι θετικό, ενώ και η μεταβλητότητα παραμένει σχετικά περιορισμένη. Τιμή στόχος λόγω του σχηματισμού ΑΚΩ είναι οι 166 μονάδες αν και πωλητές αναμένουμε νωρίτερα, κατά την δοκιμασία της ζώνης αντίστασης των 161-163 μονάδων, Rd1.

Στον αντίποδα, καθοδική διάσπαση της γραμμής λαιμού και κυρίως ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 148.08 μονάδες, θα σημάνει την χειροτέρευση του επενδυτικού κλίματος απέναντι στον τραπεζικό κλάδο, με τον δείκτη να δοκιμάζει αρχικά την στήριξη των 143.94 μονάδων, Sd1. Η κίνηση σε αυτά τα επίπεδα θα γίνει με μεγάλη δυναμική μιας και πολλοί επενδυτές θα έχουν βρεθεί στη λάθος πλευρά της τάσης.

Με την FED να τηρεί μια στάση, ¨ναι μεν αλλά¨, η προσοχή μας στρέφεται για σήμερα στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία ή μη της Σκωτίας. Το χρονοδιάγραμμα έχει ως ακολούθως σε ώρα Ελλάδος:
κλείσιμο κάλπης, 00:00 --> πρώτα αποτελέσματα, 04:00 --> τελικά 08:00.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video