S&P 500: Στον αστερισμό της Yellen. (ημερήσιο διάγραμμα)

Αν και η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, υπάρχουν τεχνικές ενδείξεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

S&P 500: Στον αστερισμό της Yellen. (ημερήσιο διάγραμμα)
Επιχειρήματα έχουν και οι δύο πλευρές.

Από την μία οι απαισιόδοξοι, οι οποίοι μεταφράζουν την μερική άνοδο (partial rise) εντός του ανοδικού καναλιού ως σημάδι αδυναμίας των αγοραστών να οδηγήσουν τον δείκτη υψηλότερα, επισημαίνοντας παράλληλα την καθοδική ολοκλήρωση της σφιχτής συσσώρευσης από 25/8 έως 8/9. Επιπλέον, η διάσπαση της στήριξης των 1991.39 μονάδων, Sd1 και η διατήρηση επί δύο συνεδριάσεις κάτω από την τελευταία ικανοποιεί ένα συντηρητικό σχετικά φίλτρο επιβεβαίωσης, ενώ σύμφωνα με τον Investors Intelligence Sentiment Index, η ευφορία εκ μέρους των επενδυτών είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα (contrarian indicator).

Από την άλλη οι αισιόδοξοι, οι οποίοι επισημαίνουν τον σχηματισμό κεριών ανοδικής αντιστροφής Hammer (κατακόρυφη έλλειψη), το γεγονός ότι ο ΕΜΑ 22 περιόδων διατηρείται πάνω από τον ΕΜΑ 52 περιόδων, την κίνηση (ακόμη) εντός του ανοδικού καναλιού, την μειωμένη μεταβλητότητα και την μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση.

Με τους επενδυτές να αναμένουν τις αυριανές δηλώσεις της κα Yellen και το αν τροποποίησε ή παρέλειψε κάποιες λέξεις σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μία μέρα μετά, για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, τα στοιχήματα προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση αναμένουμε να είναι περιορισμένα.

Διάθεση ανάληψης ρίσκου θα σηματοδοτηθεί με κίνηση πάνω από τις 2011.17 μονάδες, με τιμή στόχος να είναι το ψυχολογικό όριο των 2050 μονάδων. Αντιθέτως, συνέχιση των πωλήσεων και κλείσιμο κάτω από τις 1960 μονάδες, Sd3 και το κάτω όριο του καναλιού, θα ανοίξει το δρόμο για την ισχυρή στήριξη των 1904.78 μονάδων, Sd4.

Δεν προεξοφλούμε με το πορτοφόλι μας κανένα αποτέλεσμα αλλά τοποθετούμαστε αφού αποφασίσουν οι άλλοι για το τι μέλλει γενέσθαι.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video