DAX: Όλα υπό έλεγχο, μέχρις στιγμής. (ωριαίο διάγραμμα)

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κίνησης παραπέμπουν σε ήπια κατοχύρωση κερδών. Η προσέγγιση όμως σε κρίσιμα σημεία καμπής, θα πρέπει να αφυπνίσει τους αγοραστές, αν το ανοδικό σενάριο παραμένει σε ισχύ.

DAX: Όλα υπό έλεγχο, μέχρις στιγμής. (ωριαίο διάγραμμα)
Η εγκυρότητα της ανοδικής γραμμής τάσης RTi2 δεν επιβεβαιώθηκε, ενώ και στον ΕΜΑ 27 περιόδων, αν και το σκέφτηκαν για λίγο, τελικά συνέχισαν με τις πωλήσεις.

Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και η μεταβλητότητα περιορισμένη, συνεπώς η προσέγγιση προς την ανοδική γραμμή τάσης, RTi1 και η εμφάνιση λευκών κεριών ή σχηματισμών ανοδικής αντιστροφής θα σηματοδοτήσει ότι αγοραστές έκαναν την εμφάνισή τους. Με διάσπαση της τελευταίας θα δοκιμαστεί η ισχυρή και κρίσιμη στήριξη των 9539.92 μονάδων, Si3, ενώ κίνηση κάτω από το παραπάνω επίπεδο θα τερματίσει τη βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση.

Ισχυρή αντίσταση εντοπίζουμε στις 9871.58 μονάδες (δεν φαίνεται στο διάγραμμα), αλλά πιο πριν θα πρέπει ο DAX αρχικά να καλύψει το σημερινό χάσμα τιμής ανοίγματος και έπειτα να διασπάσει ανοδικά τις 9774.65 μονάδες, Ri4.

Τονίζουμε την σπουδαιότητα της στήριξης Si3, που αντιστοιχεί με τις δηλώσεις του κ. Draghi. Διάσπασή της θα σημάνει ότι οι επενδυτές μάλλον ξανασκέφτονται την αποτελεσματικότητα και επιτυχία των εξαγγελθέντων μέτρων.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video