DAX: Στα απόνερα των δηλώσεων Draghi. (ημερήσιο διάγραμμα)

Ενθουσιασμός στις ευρωπαϊκές αγορές από τις αποφάσεις της ΕΚΤ, με την προσοχή μας να στρέφεται στην διατήρηση ή μη σημαντικών σημείων καμπής.

DAX: Στα απόνερα των δηλώσεων Draghi. (ημερήσιο διάγραμμα)
Το λευκό κερί με το μεγάλο εύρος και τον αυξημένο όγκο συναλλαγών, δείχνει τη θερμή υποδοχή εκ μέρους των επενδυτών, των χθεσινών αποφάσεων της ΕΚΤ. Το σημερινό κερί Doji (μέχρι στιγμής) βρίσκει τους τελευταίους σε φάση αφομοίωσής τους και στάθμισης για το τι μέλλει γενέσθαι για την μελλοντική πορεία των αγορών.

Αν όντως υψηλότερες τιμές είναι μπροστά μας, τότε ο DAX θα πρέπει να συσσωρεύσει για μικρό χρονικό διάστημα στα τρέχοντα επίπεδα τιμής και να διατηρηθεί πάνω από την ανοδική γραμμή τάσης RTd1. Μεσοπρόθεσμος στόχος ανόδου είναι η δοκιμασία του υψηλού όλων των εποχών και δη οι 10050.98 μονάδες, Rd2. Πιο πριν όμως πωλητές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους στην ισχυρή αντίσταση των 9871.58 μονάδων, Rd4.

Λόγω των δηλώσεων του κ. Draghi και την επακόλουθη κίνηση των αγορών, το χαμηλό της χθεσινής συνεδρίασης αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Ημερήσιο κλείσιμο κάτω από τις 9539.92 μονάδες, Sd1, θα σηματοδοτήσει ότι οι πανηγυρισμοί μάλλον ήταν πρώιμοι με το κλίμα να έχει αλλάξει επί τα χείρω. Στήριξη στην περίπτωση αυτή αναμένουμε στις 8900 μονάδες, Sd2, αν και αγοραστές θα κάνουν την εμφάνισή τους από τις 9067.58 μονάδες.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video