NIKKEI 225: Θεωρητικά τουλάχιστον, θα συνεχίσει. (εβδομαδιαίο διάγραμμα)

Το κλίμα είναι θετικό και η τεχνική εικόνα προϊδεάζει για ακόμη υψηλότερες τιμές. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, η επιβεβαίωση του εν εξελίξει διαγραμματικού σχηματισμού.

NIKKEI 225: Θεωρητικά τουλάχιστον, θα συνεχίσει. (εβδομαδιαίο διάγραμμα)
Με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση στους μισθούς και τον χθεσινό ανασχηματισμό της ιαπωνικής κυβέρνησης, ο NIKKEI 225 κατέγραψε νέα υψηλά εφταμήνου. Η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική και η μεταβλητότητα αισθητά μειωμένη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός, Ανοδικό Τρίγωνο. Σύμφωνα με την θεωρία είναι σχηματισμός συνέχισης της πρότερης τάσης, με την ολοκλήρωσή του να σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου κύματος ανόδου (ή καθόδου αν πρόκειται για καθοδική τάση). Από την πλευρά μας δεν θα πρέπει να προεξοφλήσουμε όμως καμιά εξέλιξη, αλλά να περιμένουμε εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από τις 16320.22 μονάδες, Rw1, εφαρμόζοντας ένα φίλτρο τιμή κλεισίματος, δυναμικής ή χρόνου για να εξασφαλίσουμε ότι η διάσπαση είναι έγκυρη. Σε αυτή την περίπτωση επόμενη αντίσταση εντοπίζουμε στις 18282.15 μονάδες (δεν φαίνεται στο διάγραμμα).

Αν το κλίμα αντιστραφεί και ο δείκτης κινηθεί κάτω από τις 14000 μονάδες (κάτω όριο σχηματισμού), ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε στις 12415.85 μονάδες, Sw1, στο οποίο συγκλίνει και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα χαμηλά του 3/2009 έως τα υψηλά του 1/2014.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video