DAX: Μεγάλες προσδοκίες. (ωριαίο διάγραμμα)

Ανοδική η βραχυπρόθεσμη τάση και η μεταβλητότητα σχετικά μειωμένη, με τους επενδυτές να ποντάρουν στην ανάληψη δράσης εκ μέρους της ΕΚΤ, μέσω ποσοτικής χαλάρωσης.

DAX: Μεγάλες προσδοκίες. (ωριαίο διάγραμμα)
Με την τρίτη επιτυχή δοκιμασία της, η ανοδική γραμμή τάσης RTi1 γίνεται έγκυρη και θα αποτελέσει βραχυπρόθεσμο σημείο στήριξης σε περίπτωση εμφάνισης πωλητικών πιέσεων. Οι προσδοκίες για παρέμβαση της ΕΚΤ μέσω ποσοτικής χαλάρωσης (QE) είναι ιδιαίτερα αυξημένες γεγονός που καταδεικνύει η εκ νέου δοκιμασία της ισχυρής βραχυπρόθεσμης αντίστασης των 9600 μονάδων, Ri3. Διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για τις 9871.58 μονάδες (δεν φαίνεται στο διάγραμμα).

Αντιθέτως, κάλυψη του σημερινού χάσματος τιμής ανοίγματος και δη των 9479.80 μονάδων και κίνηση κάτω από τις 9369.40 μονάδες, Si1, θα σηματοδοτήσει το τέλος του ανοδικού σεναρίου, με τον DAX να δοκιμάζει την στήριξη των 9067.58 μονάδων, Si2.

Μέχρι και την Πέμπτη, 04/09, αναμένουμε οι επενδυτές να παραμείνουν επιφυλακτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της ΕΚΤ. Προσοχή ιδιαίτερη στην περίπτωση που ο κ. Draghi είτε διαψεύσει τις προσδοκίες ή ανακοινώσει τα ήδη προεξοφλημένα. Στην μεν πρώτη η απογοήτευση θα μετατραπεί σε πωλήσεις, στη δε δεύτερη θα ισχύσει ο κανόνας ¨αγόρασε τη φήμη πούλα την είδηση¨.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video