DAX: Αφομοιώνοντας τα βραχυπρόθεσμα υψηλά. (ημερήσιο διάγραμμα)

Οι επενδυτές σταθμίζουν τις πιθανότητες ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ, κατοχυρώνοντας παράλληλα μέρος των κερδών τους, έπειτα και από το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

DAX: Αφομοιώνοντας τα βραχυπρόθεσμα υψηλά. (ημερήσιο διάγραμμα)
Με αφορμή την αναζωπύρωση της κρίσης στην Ουκρανία, οι επενδυτές κατοχύρωσαν κάποια από τα κέρδη τους πέριξ των 9600 μονάδων, Rd5.

Η καθοδική γραμμή τάσης FTd1, αλλάζοντας ρόλο έχει λειτουργήσει ως στήριξη μέχρις στιγμής, γεγονός που αναμένουμε να επαναληφθεί αν ο DAX επαναπροσεγγίσει αυτά τα επίπεδα τιμής. Η έλλειψη όμως και άλλου τεχνικού σημείου, δεν μας επιτρέπει να βασίσουμε κάποια στρατηγική στο παραπάνω. Μεσοπρόθεσμη ισχυρή στήριξη εντοπίζουμε προς το παρόν στις 8900 μονάδες, Sd2, με το ενδιαφέρον μας να εστιάζεται στο αν και με τι δυναμική θα επανεξεταστεί.

Αντιθέτως, κλείσιμο πάνω από τις 9600 μονάδες, θα σηματοδοτήσει την ισχύ των ταύρων, στόχος των οποίων είναι η διάσπαση της αντίστασης των 10050.98 μονάδων, Rd2. Πιο πριν όμως, αναμένουμε ο DAX να ταλαιπωρηθεί στις 9871.58 μονάδες, Rd4, με τους πρώτους πωλητές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα αυτήν την εβδομάδα στην συνεδρίαση της ΕΚΤ, που θα λάβει χώρα την 04/09. ¨To QE or not to QE?¨, είναι το βασικό ερώτημα με τις αγορές να πιέζουν προς το πρώτο.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video