Spot τιμή χρυσού: Υπό κατ’οίκον περιορισμό! (ημερήσιο διάγραμμα)

Μπορεί η ειδησεογραφία να προκαλεί για τοποθετήσεις αγοραστικές, μεσο-μακροπρόθεσμα όμως ο χρυσός βρίσκεται σε μια φάση συσσώρευσης.

Spot τιμή χρυσού: Υπό κατ’οίκον περιορισμό! (ημερήσιο διάγραμμα)
Τεχνικά μιλώντας, η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και η μεταβλητότητα, παρά την κρίση στην Ουκρανία, σχετικά περιορισμένη. Πρακτικά όμως, ο χρυσός κινείται σε ένα οριζόντιο κανάλι με στενό εύρος, περιοριζόμενος από την στήριξη πέριξ των 1250 $/ουγγιά, Sd3 και την αντίσταση των 1345 $/ουγγιά, RZd3.

Σε περίπτωση που οι επενδυτές αναζητήσουν την ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου, και διασπαστεί η αντίσταση RZd3, θα ανοίξει ο δρόμος για τα 1392-1400 $/ουγγιά, Rd2.

Στον αντίποδα και πριν την δοκιμασία της στήριξης Sd3, θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των 1280 $/ουγγιά, Sd2, επίπεδο στο οποίο συγκλίνει και η ανοδική γραμμή τάσης RTd1 (δεν είναι έγκυρη ακόμη).

Λόγω της παραπάνω τεχνικής εικόνας καλό θα είναι να παραμείνουμε αμέτοχοι, αναμένοντας την επιτυχή ή μη δοκιμασία κρίσιμων σημείων καμπής. Η τοποθέτηση είτε long είτε short θα προεξοφλήσει την μελλοντική κατεύθυνση της τιμής του χρυσού, τη στιγμή που έχουμε την εφαρμογή αντίρροπων δυνάμεων. Από τη μια ο γεωπολιτικός παράγοντας με την αναζωπύρωση της κρίσης στην Ουκρανία και από την άλλη η προοπτική αύξησης των επιτοκίων από τη FED, νωρίτερα του αναμενόμενου

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video