EURO STOXX 50: Ας μην παρασυρθούμε. (ημερήσιο διάγραμμα)

Δια χειρός Draghi το εντυπωσιακό χθεσινό ράλι αλλά δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από την γενικότερη ευφορία.

EURO STOXX 50: Ας μην παρασυρθούμε. (ημερήσιο διάγραμμα)
Καταρχήν, η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και παραμένει ως έχει παρά την άνοδο από τις 8/8. Έχοντας διασπάσει την αντίσταση της έγκυρης καθοδικής γραμμής τάσης FTd1, ο EURO STOXX 50 δοκιμάζει το επίπεδο των 3178.76 μονάδων, Rd2, πλησίον του οποίου εντοπίζουμε και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα υψηλά του 6/2014 έως τα χαμηλά του 8/2014. Επιπλέον, η κίνηση του Stochastic Slow (10,5,5) σε υπεραγορασμένα επίπεδα τιμής και η απομάκρυνση του δείκτη από τον ΕΜΑ 22 περιόδων κοντά σε μεσοπρόθεσμα υψηλά επίπεδα, προϊδεάζει για τερματισμό της ανοδικής κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση μεσοπρόθεσμη στήριξη εντοπίζουμε πέριξ των 3000 μονάδων.

Αν ο δείκτης αγνοήσει όλα τα παραπάνω και συνεχίσει ανοδικά, επόμενη αντίσταση υπάρχει στις 3223.88 μονάδες, Rd3. Σε αυτή την περίπτωση θα δοκιμαστεί και η εγκυρότητα-συνέχιση του καθοδικού σεναρίου.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας σχόλιο για τον DAX, προσοχή στη διαχείριση των θέσεών μας. Κατοχυρώνουμε μέρος των κερδών μας με πιο σφιχτές εντολές stop, αποφεύγουμε να ανοίξουμε νέες αγοραστικές λόγω μη ικανοποιητικού λόγου απόδοσης/ρίσκο, ενώ σήμα για πωλήσεις ακόμη δεν έχει δοθεί.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video