EURO STOXX Banks: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. (ημερήσιο διάγραμμα)

Η ανοδική αντίδραση των τελευταίων συνεδριάσεων δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει μιας και η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει καθοδική, ενώ η μεταβλητότητα μόλις επανήλθε σε σχετικά κανονικά επίπεδα.

EURO STOXX Banks: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. (ημερήσιο διάγραμμα)
Πλέον ο δείκτης δοκιμάζει την πολύ ισχυρή ζώνη αντίστασης των 140-145 μονάδων μιας και η πρώην στήριξη SZd1, έχει αλλάξει ρόλο. Επιπλέον, στο παραπάνω επίπεδο τιμής συγκλίνουν κατά σειρά ο ΕΜΑ 22 περιόδων, η ανοδική γραμμή τάσης RTd1, η οποία αφότου διασπάστηκε λειτουργεί ως αντίσταση, η έγκυρη καθοδική γραμμή τάσης FTd1 και ο ΕΜΑ 52 περιόδων. Εστία προβληματισμού για την δυναμική της ανόδου μέχρις στιγμής αποτελούν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κεριών, τα οποία έχουν μεγάλες σκιές και μικρά σώματα. Τέλος, την συνέχιση του καθοδικού σεναρίου ενισχύει και ο εν εξελίξει κλασσικός διαγραμματικός σχηματισμός Pennant, ολοκλήρωση του οποίου θα ανοίξει το δρόμο για τη ζώνη στήριξης των 125-120 μονάδων.

Στην περίπτωση που ο EURO STOXX Banks αγνοήσει τα παραπάνω και κινηθεί υψηλότερα, επόμενη ισχυρή αντίσταση εντοπίζουμε στην ζώνη των 150-152 μονάδων, RZd1.

Προσοχή στις μακροοικονομικές (βλέπε stress tests) και πολιτικές (βλέπε Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο) εξελίξεις εντός της ευρωζώνης. Οι μήνες του Φθινοπώρου θα είναι ενδιαφέροντες και η μεταβλητότητα πιθανότατα αυξημένη.

Περισσότερα για τον διαγραμματικό σχηματισμό Pennant, στο γνωστό σημείο.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video