Επενδύσεις Αναλύσεις για τις αγορές

Πώς η ελληνική υστέρηση στο R & D επηρεάζει τις επενδύσεις

21-07-2016 11:18

Η κρίση, οι πολιτικές αρρυθμίες και το έλλειμμα χρηματοδότησης, κατατάσσουν την Ελλάδα στους ουραγούς της καινοτομίας. Το έλλειμμα επιχειρηματικής κουλτούρας. Δεν φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Νέες επιλογές για αποταμιευτές

05-07-2016 14:26

Ευέλικτα προϊόντα με στόχο τους αποταμιευτές που επιζητούν εγγύηση των κεφαλαίων τους και αποδόσεις ανώτερες από τα τρέχοντα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων. Γράφει ο Στ. Κοτζαμάνης

Jakobsen: Τι να περιμένουν οι αγορές σε περίπτωση Brexit

23-06-2016 11:36

Τι προβλέπει για το βρετανικό δημοψήφισμα ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τη λίρα, τα χρηματιστήρια, τα επιτόκια και τις τράπεζες. Πώς θα ανοίξουν οι αγορές την Παρασκευή. Τα επικρατέστερα σενάρια. Γράφει ο Steen Jakobsen.

Οι προοπτικές των ελληνικών κρατικών και εταιρικών ομολόγων

13-06-2016 11:20

Τους επόμενους μήνες τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ρίσκο χώρας και το risk premium των εταιριών. Η μεγάλη πτώση των αποδόσεων που δίνουν ομόλογα «χαμηλού ρίσκου» ίσως αναγκάσει χαρτοφυλάκια να ψάξουν αποδόσεις σε τίτλους που «έμειναν πίσω». Γράφει ο Π. Στεριώτης.

BofA-ML: Το πραγματικό δώρο του Ντράγκι δεν είναι το QE

29-05-2016 15:27

Γιατί η συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ δεν αναμένεται να αποτελέσει game changer για την Αθήνα. Πώς οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνή ρευστότητα ως 27 δισ. ευρώ. Τι «έβγαλε» το Eurogroup.

UBS: Διατηρούμε πιθανότητα 20-30% για Grexit

04-05-2016 20:20

Πόσες είναι οι πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και πού τοποθετεί το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων ο ελβετικός οίκος. Πώς μπορεί να επηρεάσει το βρετανικό δημοψήφισμα τις διαπραγματεύσεις. Γιατί δίνει σύσταση «sell» για τα ελληνικά ομόλογα.

Η αλφαβήτα της οικονομίας που θα φέρει... ανάπτυξη

19-04-2016 12:22

Η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων πολιτών παραμένει στόχος κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Οι ενημερωμένοι πολίτες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την αξιοπιστία των πολιτικών των κομμάτων. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Τζάνας: Σε νέα φάση το ελληνικό χρηματιστήριο

15-04-2016 13:23

Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από το ελληνικό χρηματιστήριο και γιατί ίσως είναι εποχή για επιλεκτικές τοποθετήσεις. Η «βουτιά» του πρώτου τριμήνου, τα μηνύματα από τα εταιρικά αποτελέσματα και οι επιπτώσεις από τη μετάταξη του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές. Γράφει ο Δ. Τζάνας

Τα Options ως άμυνα των επενδυτών στα προβλήματα της αγοράς

28-03-2016 11:31

Τα Options προσφέρουν μια σειρά από επιπλέον ευκαιρίες, τις οποίες οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν σε περιόδους που επικρατεί αναταραχή στις αγορές. Γιατί καθίστανται συνεχώς ολοένα και πιο δημοφιλή εργαλεία. Γράφει ο Δ. Μίχος.

Τι είναι τα CFD ή «Συμβόλαια επί της Διαφοράς»

22-03-2016 11:17

Τα «παράγωγα» που προσφέρουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις της τιμής των «υποκείμενων» χρηματοοικονομικών προϊόντων. Πώς λειτουργούν, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Jakobsen: Γιατί αναμένεται δύσκολος Μάρτιος στις αγορές

14-03-2016 14:18

Η αβεβαιότητα αποτελεί τον χειρότερο εχθρό της αγοράς – και αναμένεται τεράστια δόση στο άμεσο μέλλον, προειδοποιεί ο οικονομολόγος της Saxo Bank. ΕΚΤ και ΕΕ αντιγράφουν τις αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές της Ιαπωνίας. Γιατί τρομάζει το δολάριο. Ποια στρατηγική προτείνεται.

Τα υπέρ και τα κατά των επενδύσεων σε χρυσό και ασήμι

22-02-2016 10:20

Μετά τη σημαντική άνοδο των πολύτιμων μετάλλων, το μεγάλο "στοίχημα" για τους αγοραστές τους είναι το αν η τρέχουσα ανοδική κίνηση αποτελεί τεχνική αντίδραση ή προθάλαμο μεγαλύτερης ανόδου. Τα κέρδη του δολαρίου και η... Κίνα. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

UBS: Υποδεχθείτε το bear market στις μετοχές

01-02-2016 10:17

To γενικό συμπέρασμα του διεθνούς οίκου για φέτος είναι ένα: Προσδεθείτε! Ποια χρηματιστήρια θα παρουσιάσουν την καλύτερη συμπεριφορά. Οι βασικές τάσεις στα νομίσματα. Πώς θα κινηθεί ο χρυσός. Η πορεία των ομολόγων.

Λαζαρίδης: Εθνική προτεραιότητα η χρηματοδότηση μικρομεσαίων

11-01-2016 10:24

Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών παραμένει ισχυρό, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΧΑ. Στόχος είναι η διεύρυνση των επιλογών εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτών και η χρηματοδότηση νεότερων και μικρότερων επιχειρήσεων. Γράφει ο Σ. Λαζαρίδης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video