TRADEofficer

Η εφαρμογή “πλοηγός” για τις χρηματαγορές

TRADEofficer

Αυτή η εφαρμογή από την TRADEofficer δεν επιτρέπει στους χρήστες να χάσουν καμία επενδυτική ευκαιρία και στέλνει μηνύματα μέσω του messenger απευθείας στο κινητό τηλέφωνο. Έμπειροι τεχνικοί αναλυτές και θεσμικοί επενδυτές, καθώς επίσης και ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα, σαρώνουν τις αγορές και παρέχουν ειδικά σήματα εκτέλεσης συναλλαγών όταν προκύπτουν ευνοϊκές ευκαιρίες εισόδου ή εξόδου. Σας δίνουμε μια επισκόπηση των επιμέρους λειτουργιών της εφαρμογής.

 

» Αυτόνομη δράση, καλύτερη λήψη αποφάσεων, πιο επιτυχείς συναλλαγές - αυτή είναι η αρχή της νέας εφαρμογής της TRADEofficer, που είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play από τον περασμένο Οκτώβριο. Μπορούν οι υποβοηθούμενοι από υπολογιστές αλγόριθμοι να βοηθήσουν τα άτομα να παίρνουν καλύτερες και ορθολογικότερες αποφάσεις; Αυτό το ερώτημα έθεσαν οι ιδρυτές της TRADEofficer στον εαυτό τους και αποτέλεσε το κίνητρο για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για εκτελέσεις συναλλαγών που είναι εύκολα κατανοητή, δομημένη και διαφανής.

Κατανόηση της εκτέλεσης συναλλαγών

Στην πορεία της σταδιοδρομίας του, κάθε επενδυτής αναρωτιέται γιατί κάποιος δεν πραγματοποιεί είσοδο ή έξοδο την κατάλληλη στιγμή. Παρόλα τα πιθανά προγράμματα εκτέλεσης συναλλαγών και τα συστήματα ανάλυσης, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει κάποιος πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, ή μερικές φορές να είναι ακόμη και “ερωτευμένος” με τη συναλλαγή, ελπίζοντας ότι αυτή θα αποδώσει. Κάποιος βλέπει σχηματισμούς εκεί όπου δεν υπάρχουν, αντί να εκτελέσει μια ανάλυση απελευθερωμένη από συναισθήματα. Αν κάποιος δεν είναι πλήρως αφοσιωμένος στις συναλλαγές, αντιμετωπίζει το γεγονός ότι οι αγορές βρίσκονται ακόμα σε κίνηση όταν εκείνος κάθεται σε μια σύσκεψη. Οι αγορές δεν ενδιαφέρονται αν το χρονικό διάστημα κατά το απόγευμα μπροστά στην οθόνη του σπιτιού είναι φθηνότερο. Προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, οι χρήστες χρειάζονται μια συσκευή iPhone 4 ή Android, ξεκινώντας με την έκδοση του λειτουργικού συστήματος 4.3. Αφού συνδεθείτε, ορίζετε την επενδυτική συμπεριφορά σας και μπορείτε έτσι να αποφασίσετε αν θέλετε να λαμβάνετε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα σήματα. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή μόνο για σήματα «αγοράς» ή «αγοράς και πώλησης». Ωστόσο, δεν παρέχονται σήματα για συναλλαγές με ημερήσιο ορίζοντα. Το προφίλ μπορεί επίσης να τροποποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, όσοι έχουν αποφασίσει πρόωρα για μεσοπρόθεσμες συναλλαγές ή, λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων, για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές στο εύρος των 5 έως 14 ημερών, μπορούν να προσαρμόσουν το προφίλ τους αναλόγως. Συνδυάζοντας την ανθρώπινη τεχνογνωσία με τις δυνατότητες των αυτόνομων προγραμμάτων εκτέλεσης συναλλαγών, μπορεί να προκύψει μια ποικιλία σημάτων και να περιοριστεί το ρίσκο.

 

Όλα τα σήματα στο χρονοδιάγραμμα

Εάν ο χρήστης λάβει ένα νέο σήμα, μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να το ακολουθήσει ή όχι. Εάν βρει το σήμα - δηλαδή, την υποκείμενη αξία - ενδιαφέρον, υπάρχει η δυνατότητα να του προσδώσει ένα «like». Μετά από αυτό το like θα λάβει όλες τις μελλοντικές εισόδους και εξόδους (συμπεριλαμβανομένων των τμηματικών εισόδων ή μερικών εξόδων) σύμφωνα με αυτό το σήμα. Χωρίς like, δε θα λάβει καμία ένδειξη. Όλα τα δημιουργημένα σήματα (ιδέες εκτέλεσης συναλλαγών) του προσωπικού προφίλ και - στην περίπτωση παρόμοιας επικαιροποίησης - είναι ορατά στο προσωπικό χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε το ιστορικό να μπορεί να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή και να μπορεί εκ των υστέρων να εκτιμηθεί εάν μια είσοδος αξίζει τον κόπο ή όχι. Αυτό βελτιώνει συνεχώς και συστηματικά την συμπεριφορά στις συναλλαγές. Ο μπρόκερ ή οι τράπεζες που εκτελούν τη συναλλαγή επιλέγονται από τον ίδιο τον χρήστη. Το διάγραμμα 1 δείχνει τις διαφορετικές οθόνες της εφαρμογής:

 

•      Σύνδεσμοι: Ο χρήστης λαμβάνει μια ένδειξη για ένα νέο σήμα που ανταποκρίνεται στο επενδυτικό προφίλ του. Στην περίπτωση αυτή, συνιστάται το κλείσιμο των στοπ και η εκ νέου κατοχύρωση των κερδών.

•      Κέντρο: Το χρονοδιάγραμμα εμφανίζει όλα τα προηγούμενα σήματα (ιδέες εκτέλεσης συναλλαγών) και με ένα Like εμφανίζει και τις επικαιροποιήσεις τους στις επιμέρους τιμές.

•      Δεξιά: Εδώ γίνεται προσαρμογή ενός παλαιότερου σήματος αγοράς. Ένα επεξηγηματικό σχόλιο σχετικά με το σήμα και το σχετικό διάγραμμα αποστέλλονται στο χρήστη.

 

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές μετοχές

Τα σήματα εκτέλεσης συναλλαγών αφορούν σ’ ένα πλήθος ευρωπαϊκών και αμερικανικών μετοχών. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι συστάσεις είναι ιδανικές για επενδυτές του τέλους της ημέρας. Η περίοδος εκμετάλλευσης στο βραχυπρόθεσμο εύρος είναι σχεδιασμένη για περίπου πέντε έως 14 ημέρες. Οι μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες στρατηγικές βασίζονται στην κυριότητα επί των μετοχών για αρκετούς μήνες ή χρόνια. Μέσα από αυτή την εστίαση, ο χρήστης έχει επαρκή χρόνο για να μπορέσει να εφαρμόσει ή να ελέγξει τα σήματα. Παρέχεται ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών στρατηγικών: Τα σήματα προέρχονται από τους τεχνικούς αναλυτές της εταιρείας, από ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα, καθώς επίσης και από αλγόριθμους και ντίλερ του θεσμικού τομέα. Το όφελος για τον χρήστη: παίρνει την τεχνογνωσία και δεν χρειάζεται να ακολουθεί τις τιμές στην οθόνη όλη την ώρα, να κάνει μακροχρόνιες αναλύσεις διαγραμμάτων ή να ελέγχει ατελείωτες λίστες με αξιόγραφα. Μετά από ένα σύντομο μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο, μπορεί κάποιος να αποφασίσει αν βρίσκει ένα σήμα ενδιαφέρον και να δει τις εξηγήσεις στην εφαρμογή, και να αναλύσει ο ίδιος λεπτομερέστερα την τιμή ή αν ο μπρόκερ της επιλογής του εκτελεί το σήμα άμεσα. Το ιδιαίτερο για τα σήματα: τα πάντα είναι ανώνυμα. Απέχει σκόπιμα από κάποιο είδος λατρείας προσώπου σχετικά με κάποιους γνωστούς παρόχους σημάτων. Η ουδετερότητα βρίσκεται στο προσκήνιο. Ο χρήστης δεν γνωρίζει ποιός επαγγελματίας ή ποιο σύστημα βρίσκεται από πίσω. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται μια πιθανή υποσυνείδητη επίδραση. Λόγω των ταυτόχρονων δραστηριοτήτων τους στο θεσμικό τομέα, πολλοί επαγγελματίες δεν μπορούν να κατονομαστούν.

 

Περιλαμβάνεται μέτρηση απόδοσης

Στην επιλογή «Performance» του μενού, ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει τρεις καμπύλες απόδοσης. Μια καμπύλη περιλαμβάνει τις συνολικές συναλλαγές που αναφέρονται στην εφαρμογή. Η δεύτερη είναι η απόδοση των συναλλαγών που ταιριάζει με τις ρυθμίσεις του χρήστη και με τα φίλτρα. Το τρίτο διάγραμμα εμφανίζει μόνο τις συναλλαγές που ο χρήστης έχει προσδώσει «like». Το διάγραμμα 2 δείχνει το παράδειγμα μιας τέτοιας καμπύλης απόδοσης με όλες τις συναλλαγές που έχουν εκτελεστεί. Έτσι, η επενδυτική συμπεριφορά κάποιου μπορεί να επαναπροσδιορίζεται και να βελτιώνεται συνεχώς.

 

Η εφαρμογή δείχνει πλεονέκτημα πριν απο το δημοψήψισμα της Βρετανίας

Ένα παράδειγμα της συμπεριφοράς του επενδυτή και η καλή ποιότητα σήματος είναι ο χειρισμός με το δημοψήφισμα για την τύχη της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ (Brexit). Κατά την περίοδο δοκιμής πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η ένδειξη ότι όλες οι ανοιχτές θέσεις έπρεπε να ρευστοποιηθούν. Ο λόγος για αυτό ήταν η αναμενόμενη έλλειψη ορθολογισμού στις αγορές. Μια σωστή απόφαση: ενώ ο τύπος και οι αναλυτές βιάστηκαν να καθορίσουν τα αποτελέσματα, οι χρήστες του TRADE officer είχαν κυριαρχήσει σε αυτή τη φάση με ένα κέρδος ύψους 3,22% και με χαμηλό ρίσκο. Αυτό δείχνει ότι και οι επαγγελματίες πίσω από τα σήματα έχουν τέτοιες έκτακτες εκδηλώσεις στο ραντάρ.

 

Συμπέρασμα

Η εφαρμογή παρέχει γρήγορα και κατανοητά σήματα εκτέλεσης συναλλαγών στο smartphone. Επαγγελματίες τεχνικοί αναλυτές και θεσμικοί επενδυτές, καθώς επίσης και ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα εκτέλεσης συναλλαγών, σαρώνουν τις αγορές χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και ενημερώνουν το χρήστη όταν προσφέρεται μια ευκαιρία για αγορά ή πώληση. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να έχουν τις σωστές ευκαιρίες αγοράς ή πώλησης με έναν σύγχρονο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να κάθονται μόνοι μπροστά από τον υπολογιστή. Την ίδια στιγμή, η επενδυτική συμπεριφορά κάποιου μπορεί να βελτιωθεί ή το φάσμα των συναλλαγών μπορεί να επεκταθεί. Το κόστος της μεταφόρτωσης είναι μόλις 3,99 ευρώ. Μετά από επτά ημέρες, ο χρήστης μπορεί να κάνει κράτηση για το Update Service Pass για 30 (29,99 ευρώ), 60 (54,99 ευρώ) ή 90 ημέρες (79,99 ευρώ).«

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video