Saxo Bank: Οι δημοφιλέστερες μετοχές του πλανήτη

Facebook, Google, Apple και Amazon συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για τους πελάτες της Saxo Bank, υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής στην Ελλάδα, Δ. Μίχος. Τι αγόρασαν οι Ελληνες το α' τρίμηνο.

Saxo Bank: Οι δημοφιλέστερες μετοχές του πλανήτη

Σήμερα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το Facebook από τα smartphone τους, ενώ πλέον το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει βρει μια θέση και στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια. Για την ακρίβεια, η μετοχή της Facebook υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς για τους πελάτες της Saxo Bank κατά το α' τρίμηνο του έτους.

Όπως δηλώνει ο κ. Δημήτρης Μίχος, Γενικός Διευθυντής της Saxo Bank Greece, στο Euro2day.gr, το α' τρίμηνο του 2016 υπήρξε έντονη μεταβλητότητα για τις μετοχές, με τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx-600 να καταγράφει το χειρότερο τρίμηνο από το 2009.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Saxo Bank, οι πέντε μετοχές στις οποίες υπήρξε η μεγαλύτερη δραστηριότητα από τους πελάτες για το α' τρίμηνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν οι εξής: 1) Facebook Inc., 2) Apple Inc., 3) Amazon, 4) Vestas Wind Systems και 5) Alphabet Inc. (κατηγορία «Α»).

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα στοιχεία για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με τις 5 πρώτες σε συναλλαγές μετοχές να είναι οι εξής: 1) Apple Inc., 2) Facebook Inc., 3) Alphabet Inc. (κατηγορία «Α»), 4) Amazon και 5) Bank of America.

«Δεν μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μετοχές των Facebook, Google, Apple και Amazon συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών επιλογών για τους πελάτες της Saxo Bank. Οι εν λόγω εταιρείες παρουσίασαν σταθερές αποδόσεις το 2015 και οι επενδυτές συνέχισαν να τις προτιμούν. Ωστόσο, παρατηρήσαμε μια σχετική διόρθωση στην αγορά. Οι εταιρείες τεχνολογίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας οικονομίας, ενώ συγκεντρώνουν ισχυρές γνώμες σχετικά με την τρέχουσα αποτίμησή τους».

Η μετοχή της Facebook κατέγραψε μια καλή πορεία, σημειώνοντας αύξηση 10%. Οι ιδιαίτερα θετικές εκθέσεις κερδοφορίας και η συνεχιζόμενη αύξηση των διαφημιστικών εσόδων ενίσχυσαν την επιχείρηση. Αντίθετα, η μετοχή της Amazon κατέγραψε πτώση 11% κατά το α' τρίμηνο.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Saxo Bank εκτιμούν ότι η μετοχή της Amazon έχει περάσει σε καθεστώς υπερπώλησης και ότι τους επόμενους μήνες θα καταγράψει υπεραποδόσεις, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μίχο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους Ελληνες πελάτες της Saxo Bank, τα στοιχεία διαφοροποιούνται, με τις 5 πρώτες σε συναλλαγές μετοχές για το α' τρίμηνο του έτους να είναι οι εξής: 1) Commerzbank, 2) Deutsche Lufthansa AG, 3) Alphabet Inc. (κατηγορία «Α»), 4) Syngenta AG και 5) Chevron Corp.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video