Nuntius: Ενισχύουν τις αμερικανικές μετοχές οι εμπορικές συνομιλίες

Ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,21%, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου 2018, μόλις 1,75% κάτω από το υψηλό κλείσιμο όλων των εποχών.

Nuntius: Ενισχύουν τις αμερικανικές μετοχές οι εμπορικές συνομιλίες

Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν την Πέμπτη, υποστηριζόμενες από τις ενδείξεις ότι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας προχωρούν σε θετικό πλαίσιο.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average αυξήθηκε κατά 0,64%, ενώ ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,21%, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου 2018, μόλις 1,75% κάτω από το υψηλό κλείσιμο όλων των εποχών. Επτά από τους έντεκα σημαντικότερους τομείς του S&P έκλεισαν υψηλότερα, αν και ο τεχνολογικός τομέας υποχώρησε κατά 0,4%, λόγω της κακής απόδοσης της Microsoft και της Tesla. Ο NASDAQ έκλεισε στα ίδια επίπεδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επανέλαβε σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Κίνας Liu He -ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τον επόμενο γύρο συνομιλιών- ότι οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά και ότι θα αποδεχόταν μόνο μια «σπουδαία» συμφωνία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μια συμφωνία με την Κίνα ήταν πολύ κοντά και θα μπορούσε να επιτευχθεί σε τέσσερις εβδομάδες. Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Robert Lighthizer προειδοποίησε, ωστόσο, πως ορισμένα σημαντικά ζητήματα παρέμειναν άλυτα.

Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 10.000, στις 202.000, για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Δεκέμβρη του 1969, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, αναιρώντας τις προσδοκίες της αγοράς για 216.000 αιτήσεις. Ο μέσος όρος των 4 εβδομάδων των αρχικών αιτήσεων μειώθηκε κατά 4.000, στις 213.500 αιτήσεις, χτυπώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του 2018.

Εκπρόσωποι από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκαν την Πέμπτη για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα. Αναμένονται περισσότερες συνομιλίες για σήμερα. Ποικίλες ενδείξεις του Εργατικού Κόμματος δείχνουν ότι οι συζητήσεις περιλαμβάνουν ένα «επιβεβαιωτικό» δημοψήφισμα.

 

NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ
210 3350500

πλατφόρμες: keystock.com (forex, CFDs σε μετοχές και εμπορεύματα)

key4trade.com (CFDs σε κρυπτονομίσματα)

Interactive brokers (διεθνή προϊόντα με φυσικούς τίτλους και παράγωγα)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τηλεφωνήστε μας για εξηγήσεις και δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια (είτε webinars είτε με φυσική παρουσία).

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video